Vytisknout tuto stránku
út., 24. listopad 2015 22:15

Na Mikuláše se v Praze sejdou stovky skautů

Praha - První prosincový víkend pořádá organizace Junák - český skaut největší každoroční setkání českých roverů a rangers s názvem MiQuik, neboli Mikulášský víkend. Akce, která se koná v Praze už dvacet čtyři let, má v mladých lidech probudit zájem o okolní svět, kulturu, společenské dění a zprostředkovat jim přátelská setkání s ostatními skauty.

Organizátoři připravili program na pátek, sobotu i neděli. Páteční událostí bude takzvaý Kompot, tedy komponovaný večer spojený se skautskou uměleckou soutěží. Účastníkům nabídne kulturu, workshopy i koncerty, divadla, ale také soutěžní díla. Soutěž je rozdělená do kategorií fotografie, video, hudba, výtvarno a literatura.

Hlavním bodem sobotního programu je Mixem - Mikulášský seminář. Během dopoledne se uskuteční tři bloky volitelných přednášek, diskuzí a workshopů z různých oborů lidské činnosti. Součástí bude také úvodní a závěrečná přednáška, vedená zajímavou osobností české společnosti. Tento rok například na závěr vystoupí Erik Tabery, šéfredaktor týdeníku Respekt. Letošním spojujícím tématem semináře je myšlenka hodnot a jejich vytváření. Řeč bude především o evropských a skautských hodnotách, médiích, ale také o současné situaci s imigranty. Dalšími hosty budou členové organizace HateFree, Amnesty International, světový skautský náčelník, řada českých novinářů i zkušených skautských vedoucích.

Kromě vážných diskuzí a zamyšlení nabídne sobota i zábavu. Taneční večer, který ukončuje sobotní program, je pro mnohé skauty odstartováním plesové sezóny. Celou akci pak uzavřou nedělní vycházky za pražskou architekturou, designem a historií.

Zobrazeno 2422 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:38
Anna Řezníčková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste