Vytisknout tuto stránku
čt., 3. prosinec 2015 22:28

Mikuláš se dá v Olomouci slavit různě

Olomouc - Možností, jak oslavit příchod Mikuláše, čerta a anděla, je v Olomouci hned několik. Kromě klasické mikulášské nadílky na Horním náměstí čeká na zájemce jízda parním vlakem nebo speciální mikulášskou tramvají.

České dráhy připravily na pátek 4. prosince speciální vlak, který na své trase potáhne parní lokomotiva Kocúr. Vagóny bude procházet Mikuláš se svou družinou a všechny děti dostanou sladkou odměnu. Lokomotiva vyrazí čtyřicet minut po osmé hodině ranní od vlakového nádraží Olomouc a projede zastávkami Smetanovy sady, Nová Ulice, Olomouc-město, Hejčín a Řepčín. Cestující vyjde jízda na čtyřicet korun.

Na Horním náměstí pak bude program probíhat až v sobotu 5. prosince. "Mikuláš se svým doprovodem dorazí na náměstí už ve čtrnáct hodin, od šestnácti hodin mu pak s rozdáváním dárků pomohou i primátor města Antonín Staněk a senátor Martin Tesařík," uvedla mluvčí olomoucké radnice Jana Doležalová. V šest hodin začne na náměstí hrát Banjo Band Ivana Mládka, o půl sedmé pak dojde k zapálení tradičního ohňostroje.

Během celého dne budou mít zájemci možnost svézt se také speciální mikulášskou tramvají, která je proveze po trase Sokolská, Žižkovo náměstí, Hlavní nádraží, Pavlovičky a zpět přes Tržnici na Náměstí Hrdinů.

Zobrazeno 2414 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:16
Barbora Chytilová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste