Vytisknout tuto stránku
čt., 6. únor 2020 12:24

Ministerstvo vnitra vyzvalo zlínské zastupitelstvo k opakování hlasování o nové krajské nemocnici

Ministerstvo vnitra vyzvalo zlínské zastupitelstvo k opakování hlasování o nové krajské nemocnici Zdroj: Eva Ivánová
Zlín - Stavět novou nemocnici nebo rekonstruovat tu stávající? To bylo hlavním tématem na zastupitelstvu po celý rok 2019. Po odmítnutí projektu o výstavbě hejtman Čunek v prosinci neplánovaně zařadil do programu zastupitelstva nové hlasování. Tento návrh podal k samému konci jednání a bez konzultace s koaličním partnerem ANO. Návrh tedy získal dostatek hlasů k tomu aby prošel.

Po tomto hlasování podalo 21 zastupitelů podnět k prošetření postupu na Ministerstvo vnitra, které tyto obavy potvrdilo. Mluvčí resortu Ondřej Krátoška uvedl, že informace o projednávaných bodech musí být v souladu se zákonem o krajích předem zveřejněna na úřední desce. Aby se jak zastupitelé, tak občané měli možnost vyjádřit. Zastupitelstvo by mělo o věci rozhodnout po řádné diskusi.

Projekt o výstavbě nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích Hejtman poprvé představil na začátku roku 2019. V prvním hlasování byl návrh odmítnut. Velkým problémem je jednostranná komunikace a prosazování pouze projektu o výstavbě, přestože zastupitelé již v minulosti požadovali vypracování studie na modernizaci a dostavbu současného nemocničního areálu. Ten do dnešního dne nebyl vyhotoven. Podle Hejtmana to je jen mrhání dalšími penězi a zbytečné prodlužování rozhodovacího procesu. Podle opozičních zastupitelů to je způsob jak dosáhnout procesu kde si mohou skutečně vybrat.

Zobrazeno 1054 krát
Naposledy upraveno: pá., 7. únor 2020 19:07
Eva Ivánová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste