Vytisknout tuto stránku
po., 22. únor 2016 15:15

Minnesota deklasovala Chicago pod širým nebem

Minneapolis – Něco málo přes 50 tisíc diváků sledovalo triumf domácího mužstva nad hostujícími Blackhawks. Již druhý zápas pod otevřeným nebem v letošní sezoně, tentokrát v rámci projektu Stadium Series, skončil poměrně překvapivým debaklem. Tým Wild měl bleskový start, po bezmála osmi minutách hry si dokázal vypracovat dvoubrankový náskok. V každé z následujícíh třetin přidal po dvou brankách, a přetlačil tak svého soupeře 6:1.

První open-air zápas tohoto ročníku nejprestižnější hokejové ligy světa se odehrál již 1. ledna 2016, a to pod nálepkou „Winter Classic“. V Massachusettes se utkaly celky Montreal Canadiens a Boston Bruins s konečným výsledkem 5:1 pro hosty, Medvědi tak na rozdíl od svých kolegů z Minnesoty nezvládli své domácí utkání.

Domácí vstoupili na led správnou nohou, první branku vstřelil po důrazné počínání na brankovišti Matt Dumba. O pár minut později jej gólově doplnil rakouský útočník Thomas Vanek, který ideálně tečoval kotouč mimo dosah chicagského brankáře. Po čtyřiceti minutách to s Jestřábi vypadalo ještě hůř, ve druhé třetině se totiž taktéž trefovali do černého pouze domácí hokejisté. Nejprve zakončil kombinaci na jeden dotek Nino Niederreiter, o několik minut později s pomocí pravé tyče rozvlnil síť Jason Pominville.

Utkání mělo i výraznou českou stopu, do zápasu zasáhl na straně Blackhawks obránce Michal Rozsíval. Jeho příspěvek ve hře ovšem nebyl vůbec pozitivní, český zadák se v druhé třetině prezentoval zákeřným zákrokem na hlavu rozehrávajícího Jasona Zuckera a obdržel trest do konce utkání.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla divákům hned tři gólové zásahy. Minnesota zakulatila počet vstřelených branek na pět, ve dvaačtyřicáté minutě se nadvakrát prosadil Ryan Carter. Následně z téměř nemožné pozice na brankové čáře dokázal usměrnit puk do sítě Patrick Kane, který se tak postaral o čestný zásah hostujícího celku. Sedm minut před koncem základní hrací doby to zkoušelo Chicago bez brankáře, jenže obraně Jestřábů uniknul Erik Haula, který těsně byl těsně před odkrytou klecí faulován. Hlavní rozhodčí dlouho neváhal, uznal tzv. technický gól a stanovil tak konečný výsledek.

Zobrazeno 1920 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:14
Tomáš Chramosta

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste