Vytisknout tuto stránku
ne., 25. listopad 2018 17:53

Mladý nadějný hokejista z Česka pobláznil New York

Filip Chytil oslavuje vstřelení gólu Filip Chytil oslavuje vstřelení gólu Zdroj: nhl.com/rangers
New York - Talentovaný devatenáctiletý hokejový útočník Filip Chytil, hrající za tým New York Rangers, se ve čtvrtek 22. listopadu zapsal do historie NHL. V nováčkovské sezóně totiž dokázal už jako teenager v pěti zápasech za sebou vstřelit gól. Překonal také český rekord. Vůbec jako první náctiletý český hokejista skóroval pětkrát v řadě. 

Hokejový útočník Filip Chytil se svým rekordem zapsal i do klubové historie Rangers. Zároveň se stal dvacátým teenagerským hokejistou v NHL, kterému se to povedlo.

New York Rangers sehráli ve čtvrtek 22. listopadu zápas proti New York Islanders, který vyhráli jednoznačně 5:0. Po zápase, ve kterém Chytil dosáhl svého rekordu, popsal gólovou situaci z první minuty utkání. „Chtěl jsem nahrávat Kreiderovi na zadní tyč, aby střílel do prázdné brány. Puk se ale odrazil ke mně a jen jsem ho uklidil do sítě. Žádná speciální branka," svěřuje se útočník.

„Je to něco speciálního. Jsem hlavně moc šťastný za to, že jsme po dlouhé době porazili Islanders," připomněl Chytil osmizápasovou sérii proher proti svému rivalovi.

Devatenáctiletý útočník má dokonce na Twitteru svůj vlastní hastag #Chytilmania. Vytvořili mu jej fanoušci, kteří jsou na něj náležitě hrdí.

Podobnou nováčkovskou sezónu prožil v dresu Rangers i tehdy třiadvacetiletý český hokejista Petr Průcha, který vstřelil gól šestkrát za sebou. Na rozdíl od Chytila měl na svém kontě titul mistra Tipsport extraligy a zlato z Mistrovství světa ve Vídni z roku 2005.

Zápis do historie českého ledního hokeje

Nejenže Chytil překonává zahraniční rekordy, ale zároveň se může pyšnit i tuzemským rekordem. Dosud žádnému z českých náctiletých hokejistů se nepodařilo v pěti utkáních NHL za sebou skórovat.

Český teenager mohl překonat i další rekord, kdyby prodloužil gólovou šňůru na šest zápasů v řadě, ale bohužel se mu to nepovedlo, když jeho tým podlehl týmu Philadelphia Flyers 0:4.

Hokejového útočníka z Kroměříže si letos v červnu na draftu NHL vybral z jednadvacátého místa klub New York Rangers. V červenci podepsal s klubem tříletou nováčkovskou smlouvu a měsíc po dovršení své plnoletosti odehrál první zápas v NHL. Stal se nejmladším českým hokejistou, který k zápasu NHL kdy nastoupil.

Zobrazeno 1940 krát
Naposledy upraveno: po., 26. listopad 2018 22:16
Petra Čiklová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste