Vytisknout tuto stránku
čt., 7. listopad 2019 18:51

MonTovárna spustí prodej svých designových hraček

soubor hraček s názvem Rodina, autor: MonTovárna soubor hraček s názvem Rodina, autor: MonTovárna Zdroj: Vojmír Křupka
Mostkovice - Projekt sochaře a designéra hraček Vojmíra Křupky MonTovárna se v prosinci chystá spustit prodej svých ručně vyráběných dřevěných hraček.

MonTovárna je projekt z Prostějovska, v rámci kterého několik moravských řemeslníků dělá ručně vyráběné designové hračky z bukového dřeva. Design vytvořil sochař a designér hraček Vojmír Křupka. Inspiraci nachází mimo jiné v tradicích, například v moravských krojích, výšivkách či lidových řemeslech. Barvy a tvary vycházejí z návrhů legendární éry československého designu šedesátých let.

Do prodeje se od prosince dostanou první dva soubory hraček. Jedním z nich je zatím stěžejní soubor Rodina. V balení najdou zákazníci tátu, mámu a dvě děti. Jedná se o legrační skládačku s retro designem, ve které budou moci dát mámě místo hlavy například ruku táty. Druhým je pak soubor Autíčka, který bude obsahovat pět aut a dvacet koleček, které si zákazníci také budou moci různě nakombinovat. Hračky padnou skvěle do ruky malým předškolákům a školákům, jedná se však o originální a hravý koncept, který zaujme nejen děti.

Ve dnech 11. až 15. prosince se dokonce budete moci seznámit s projektem MonTovárna osobně. Objeví se totiž na přehlídce současného českého i zahraničního designu Czech Design Week 2019 v Praze.

V lednu dokonce MonTovárna plánuje spustit i e-shop.

Zobrazeno 1164 krát
Naposledy upraveno: po., 11. listopad 2019 19:22
Kamila Fomina

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste