Vytisknout tuto stránku
po., 9. prosinec 2019 09:39

Montreal těsně zvítězil na ledě Rangers

Hráči kanadského celku oslavují vstřelenou branku Hráči kanadského celku oslavují vstřelenou branku Zdroj: YouTube.com
New York - V Madison Square Garden se utkali domácí New York Rangers s kanadským Montrealem. Canadiens po prohře s Coloradem přijeli s cílem získat vítězství a Jezdci chtěli obhájit po duelu s Columbem další výhru. Nakonec si v pátek 6.12 po urputném boji odvezli tři body svěřenci trenéra Clauda Juliena.

Hosté v úvodu utkání dostávali soupeře pod tlak, ale Alexandr Georgijev prvním střeleckým pokusům kanadského celku čelil úspěšně. Z prvního gólu se v 11. minutě radoval Montreal. Po parádní přihrávce Phillipa Danulta skóroval do odkryté brány Brendan Gallacher. V 13. minutě mohl poslat hosty do dvoubrankového vedení Charles Hudon, jeho vynikající střela však skončila na horní tyči brankové konstrukce.

Na začátku druhé třetiny se prosadili hráči domácího celku. O srovnání skóre se postaral Smith, který se dostal do samostatného úniku a bekhendovým blafákem umístil kotouč za záda Careyho Price. Prvního trestu se v polovině utkání dopustil Filip Chytil. Domácí dokázali ubránit hromadu střeleckých šancí Canadiens a přečkali tak početní nevýhodu bez inkasování branky. O necelé tři minuty později se dvířka trestné lavice otevřela Benu Chiarotovi. Hráči Montrealu úspěšně čelili první přesilovce Rangers. Ke konci druhé části se Jezdci pokoušeli proměnit druhou přesilovou hru, ale marně.

Domácí v poslední části hráli aktivněji, ale jejich šance buďto skončily v lapačce Price, nebo narážely na dobrou defenzivní činnost soupeřů. Pravidlo nedáš dostaneš se vyplnilo. V závěru normální hrací doby se prosadili hráči Canadiens. V čase 58:53 si s dorážkou od betonu Georgijeva poradil Nate Thompson, když bekhendem poslal touš do newyorské svatyně. Jezdcům se již nepovedlo zvrátit skóre utkáni, a tak se kanadský celek mohl radovat z těsné výhry 2:1.

V zápase předváděli výborné zákroky golmani obou celků. Price zablokoval 29 střel a Georgijev zlikvidoval 31 ran. Příští vzájemný zápas čeká hráče až v roce 2020. Na ledě Montrealu se střetnou oba celky 28.2.

Zobrazeno 962 krát
Naposledy upraveno: út., 10. prosinec 2019 13:07
Jiří Pščolka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste