Vytisknout tuto stránku
so., 31. říjen 2015 12:57

Na přerovském nádraží roste věž na kola

Stavba je v plném proudu. Stavba je v plném proudu. Zdroj: Jan Nuc
Přerov - Na přerovské nádraží roste skleněná věž, do které budou moci cyklisté zaparkovat svá kola. Objekt by měl pojmout okolo 120 jízdních kol a cena celého projektu se zastavila na 8,5 milionu korun. Uschování kola je přitom velmi levná záležitost - pouhých pět korun za den. Stavební místo se nachází před nádražím na Husově ulici, a protože tento pozemek patří Českých drahám, město za něj ročně zaplatí 21 000 Kč.

Cyklisté teď mají možnost zaparkovat svá kola do stojanů před vlakovým nádražím, ale kvůli obavám z krádeže jezdí na starých kolech, mnohdy bez řádného vybavení jako jsou světla, odrazky nebo třeba zámek.

Do jedenáct metrů vysokého objektu by se mělo vlézt sto dvacet jízdních kol. Celý samoobslužný proces uschování kol je pak velice jednoduchý. Cyklista najede na plošinu, zaplatí poplatek pět korun a výtah jeho kolo vyveze na příslušné místo. Navíc je možné do kóje uložit i přilbu či zavazadlo. "Stavba cyklověže by měla přijít zhruba na 8,5 milionu korun. A pokud se nic nezbrzdí, cyklisté by mohli ocenit výhody parkovacího domu ještě před koncem roku 2015," uvedl náměstek primátora Pavel Košutek. Podle mluvčí radnice Lenky Chalupové se město při přípravě projektu inspirovalo podobnou věží, která už stojí v Hradci Králové.

Zobrazeno 2798 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:36
Jan Nuc

www.myapple.cz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste