Vytisknout tuto stránku
pá., 28. duben 2023 22:46

Náchod zaskočil favorita z Hlinska a v boji o záchranu stále žije

Náchodští v jednom z předchozích utkání Náchodští v jednom z předchozích utkání Zdroj: Rudolf Špaček
V sobotu 22. dubna náchodští fotbalisté porazili do té doby třetí tým tabulky FC Hlinsko a podruhé za sebou slavili plný bodový zisk. Výhru si domácí zajistili díky dvěma gólům Matěje Jahody, které vstřelil v úvodu obou poločasů. Díky této výhře se Náchod posunul v tabulce na třinácté místo a v boji o záchranu čtvrté nejvyšší fotbalové ligy stále oživuje naděje o setrvaní.

Náchodští nezačali vůbec špatně, už v 7. minutě se na stadionu v Bělovsi ozýval radostný křik domácích fanoušků. Za obranu hostů si naběhl Matěj Jahoda, který s poslal Náchod do jednobrankového vedení. Za pár okamžiků se dostal do slibné pozice Honza Havlena, ten však mířil vysoko nad branku hostující svatyně. Do konce prvního poločasu měli ještě několik šancí na vyrovnání hostující hráči. Největší byla příležitost z 21. minuty, kdy hosté sice branku vstřelili, ale byla jim odepřena z důvodu porušení pravidla ofsajdu.

Do druhé půle naskočili domácí se stejným cílem, zaskočit favorita rychlým nástupem a nejlépe přidat další branku. To se povedlo hned v 51. minutě, kdy z protiútoku postupoval Jahoda sám na golmana a vstřelil branku. Hosté však nechtěli dát svoji kůži zadarmo a pokusili se utkání ještě zdramatizovat. Hlinsku se plány zhatily v 73. minutě, nejprve viděl hostující Volf žlutou kartu za faul na jednoho z domácích hráčů. Tentýž hráč neudržel po obdržené kartě své nervy na úzdě a poslal k zemi domácího kapitána Bricha, za což obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně z hřiště. Náchodští se v přesile snažili ještě svůj náskok navýšit, ale žádná z šancí již brankou neskončila. Náchod vyhrál před domácím publikem 2:0 a připsal si v záchraně velmi důležité tři body do tabulky, které můžou mít na konci sezony hodnotu zlata.

Trenér Náchoda Karel Krejčík zhodnotil zápas těmito slovy: „I přesto, že nám chybí několik hráčů ze základní jedenáctky jsme dnes sehráli asi nejlepší představení v tomto ročníku divize. V posledních dvou utkáních jsme se posunuli v poctivém bránění, dnes jsme přidali i větší agresivitu v osobních soubojích a v neposlední řadě jsme si vytvořili i dostatek gólových situací. Jsem rád, že jsme zařadili dva nové hráče Marka Rajnocha a Matěje Jahodu a ti nám gólově hodně pomohli ve dvou posledních utkáních, kdy jsme získali důležitých šest bodů. Dostali jsme se do kontaktu s ostatními celky, kteří bojují o záchranu a doufám, že předvedeme i v ostatních utkáních takové bojovné výkony, jako jsme předvedli dnes.“

Aktuálně se klub z Náchoda nachází na třináctém místě s celkovým počtem devatenácti bodů, na dvanáctý Letohrad však ztrácí pouze bod, jedenáctá je RMSK Cidlina (klub z Nového Bydžova) a na ten ztrácí Náchod pouze šest bodů. Do konce sezóny zbývá ještě sedm kol a ve hře je dvacet jedna bodů. V příštím kole se utkají svěřenci Karla Krejčíka s TJ Jiskra Ústí nad Orlicí a to v sobotu 29. dubna od 17:00.

Zobrazeno 438 krát
Naposledy upraveno: so., 29. duben 2023 17:55
Rudolf Špaček

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste