Vytisknout tuto stránku
so., 28. leden 2023 23:49

Největší český streetdance battle přilákal tanečníky ze všech koutů republiky. Vítězové si odvezli třicet tisíc korun

Vítězové Dance Floor Attacku 2023 Vítězové Dance Floor Attacku 2023 Zdroj: instagram Dance Floor Attack (@dancefloorattack_)
Hradec Králové – O titul nejlepší česko-slovenské streetdance skupiny zabojovala letos bezmála stovka nadaných tanečníků. Prestižní soutěž Dance Floor Attack se konala už posedmnácté a tancovalo se v ní nejen o titul a putovní pohár, ale i o třicet tisíc korun. Odpoledne plné tance a hudby si přišlo užít necelých pět set diváků.

Minulou sobotu proběhla v královehradeckém nočním klubu Denoche Music Hall soutěž Dance Floor Attack (DFA). Střetnutí každoročně pořádá domácí taneční skupina T-BASS, která nedávno oslavila své pětadvacáté narozeniny. Letos se na DFA postavilo před ryze zahraniční porotu třináct skupin. Do této poroty usedli uznávaní tanečníci Nelson Ewande, Laura Nala a Perla. O hudbu se postarali DJ MA2T a DJ Fuuse, který už řadu let objíždí republiku na turné se zpěvákem Bennym Cristem.

Tanečníci nejprve soutěžili o postup do semifinále pomocí promo videí a krátkých choreografií. Osm postupujících se poté potkalo na parketu. Soutěžící museli improvizovat na hip hopovou, housovou a funkovou hudbu. Do finále porota poslala Opatow Flavours a favority diváků Dogga Clan. Ti DFA vyhráli už v roce 2019 a letos titul po napínavém souboji obhájili. „Nepřeháním, když říkám, že tohle byl jeden z nejlepších battlů, co jsem kdy viděl,” komentoval do mikrofonu finálové kolo Zdeněk Zolman, zakladatel taneční skupiny T-bass.

Na diváky čekal i showcase akrobatů z Losers Cirque Company a pro tanečníky byla připravena série workshopů se členy poroty. Organizátoři také v minulých dnech oznámili datum příštího DFA, soutěž proběhne 24. 1. 2024.

Zobrazeno 738 krát
Naposledy upraveno: po., 30. leden 2023 12:23
Sabina Tocháčková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste