Vytisknout tuto stránku
út., 11. duben 2017 16:57

Největší festival jídla na Moravě navštíví Olomouc již potřetí

Garden Food Festival 2015 Garden Food Festival 2015 Zdroj: Wikimedia Commons
Olomouc - Smetanovy sady v Olomouci se ve dnech 13. a 14. května otevřou veřejnosti v netradičním světle. V jejich areálu proběhne již třetí ročník Garden Food Festivalu. K ochutávce budou připraveny exotické pokrmy a nápoje, ale i ty ryze regionální.

Po oba dny budou připraveny stánky vystavovatelů, ve kterých si přijde na své každý návštěvník. Příznivci nových věcí mohou vyzkoušet nepálskou či srí lanskou kuchyni, pro ty méně zvídavé budou připravena i tradiční česká jídla. "Návštěvníci mohou ochutnat nejnovější gastronomické koncepty, nebo třeba jídla, která se připravují v Brazílii nebo Itálii," říká za organizátory Pavel Vysloužil. K dispozici budou i ochutnávky například hmyzu, chilli papriček nebo delikates jako jsou foie gras či lanýže. Z nápojů to budou jak domácí limonády a piva z malých pivovarů, tak zahraniční destiláty a vína. 

Na pódiu předvede svou show nejen Zdeněk Pohlreich, který je tváří tohoto festivalu, ale například i Kamila "Kamu" Rundusová. K vidění bude v akci i michelinský kuchař Radek Kašpárek a program zaměřený na porcování obřích ryb. 

Druhý ročník festivalu, který proběhl v loňském roce, navštívilo rekordních dvanáct tisíc lidí, kteří si mohli vybrat z nabídky sedmi desítek restaurací a prodejců pochutin. Organizátoři proto letos nic nepodcenili a vstupenky jsou k dispozici v předprodeji již od ledna letošního roku, k dostání budou ale i na místě.  

Kromě jídla bude připraven po oba dny program na pódiu, speciální zóna určená dětem a své místo zde bude mít i Pevnost poznání. Díky velkému zájmu se festival uskutečnil vloni poprvé i ve Zlíně, letos si hodlá naklonit i Ostravu.  

Zobrazeno 2464 krát
Naposledy upraveno: so., 15. duben 2017 15:30
Anna Raušerová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste