Vytisknout tuto stránku
út., 21. duben 2020 11:07

Někteří studenti mohou znovu navštívit Univerzitu Palackého

Knihovna ve Zbrojnici opět půjčuje knihy Knihovna ve Zbrojnici opět půjčuje knihy Zdroj: flickr.com
Olomouc – Studenti absolventských ročníků Univerzity Palackého se mohou znovu osobně sejít s vyučujícími. Má to podpořit hlavně tvorbu diplomových prací a zakončování ročníků. On-line forma výuky se ale uchytila a moc studentů možnost návštěvy zatím nevyužilo.

Od pondělí se studenti absolventských ročníků mohou vrátit na Univerzitu Palackého. Moc lidí tuto možnost ale zatím nevyužívá. Konzultace s pedagogy tak nadále probíhají především on-line formou. „Jsem přesvědčen, že 80 procent těchto konzultací zůstane v internetovém režimu, který by se měl navíc i nadále preferovat,“ řekl prorektor univerzity Petr Bilík.

Případné osobní schůzky se řídí přísnými hygienickými opatřeními. Konzultace s vyučujícími probíhají pouze po jednotlivcích, a to hlavně v oborech, ke kterým je třeba laboratoř nebo jiné speciální vybavení. „Myslím si, že se všichni tak zavedli v on-line prostředí, že to budou preferovat minimálně ještě několik týdnů. Předpokládám, že v následujících 14 dnech dojde k minimu osobních konzultací,“ doplnil Bilík.

Větší změnu po znovuotevření zaznamenala univerzitní knihovna. Výdej knih probíhá přes okénko na nádvoří Zbrojnice a v předem domluvených časech. Knihovnice denně vyřizují až 70 požadavků. „Limit v rezervačním systému je pět studentů na 15 minut. Zatím se jich tolik nesešlo a frontu nestáli ještě nikdy. Pokud by se sešli, kužely rozestavěné po dvou metrech je dostatečně oddělí,“ řekla mluvčí univerzity Gabriela Sýkorová Dvorníková. Studenti pak knihy vracejí do biblioboxu Zbrojnice.

Zobrazeno 805 krát
Naposledy upraveno: út., 21. duben 2020 14:00
Barbora Slezáková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste