Vytisknout tuto stránku
čt., 22. říjen 2015 17:58

Nemakáš? Nehraješ! Mourinho posadil jednu ze svých hvězd

Nevydařený start sezóny londýnské Chelsea má svou první oběť. José Mourinho vyřadil ze základní sestavy jednu ze svých hvězd. Tentokrát si pomyslného „Černého Petra“ vytáhl belgický záložník Eden Hazard.

Eden Hazard, nejlepší hráč anglické ligy za uplynulý rok byl v loňské sezóně pro Chelsea nepostradatelný. V té letošní je však pouhý náhradník. V posledním ligovém utkání proti Aston Ville jsme mohli být svědky toho, na co jsme doposud nebyli zvyklí. Belgický talent začínal zápas na lavičce a zasáhl do něj až v samotném závěru.

Důvodem překvapivě není žádné svalové zranění, ani jiná zdravotní indispozice, ale nespokojenost kouče Mourinha s defenzivní prací tohoto hráče. Dříve nedotknutelný pilíř střední řady Blues nyní musí bojovat o místo v základu. Zda se Hazard objeví v dalším ligovém zápasu proti West Hamu, zůstává ve hvězdách. Na dotaz novinářů, jestli se (Hazard) objeví v dalších ligových zápasech, odpověděl Mourinho svým klasickým způsobem: „Jestli bude hrát? To vám nemohu říct. A jak teď trénuje? Trénuje jako Eden".

Tohle není první případ, kdy portugalský trenér přezdívaný „The Special One“ nechal na lavičce jednu ze svých opor. Připomeňme si situaci starou dva roky, kdy vedl madridský velkoklub Real Madri a na lavičce nechal jednu z jeho ikon - Ikera Casillase. Ačkoliv proti byli fanoušci týmu, Mourinha to nijak nerozhodilo a nechal španělského brankáře mezi náhradníky. Jak to bude s Hazardem, to uvidíme v nadcházejících týdnech.

Zobrazeno 1755 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 21:58
Lukáš Richtár

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste