Vytisknout tuto stránku
st., 6. květen 2020 11:42

Nemocnice v Teplicích brzy otevře nový pavilon

Nový pavilon teplické nemocnice Nový pavilon teplické nemocnice Zdroj: Matěj Vrba
Teplice - Celý objekt teplické nemocnice prochází poslední dobou rozsáhlou revitalizací. Nejzásadnější změnou je zcela nová budova pavilonu s operačními sály. V areálu vzniká také nové parkoviště pro návštěvníky i pro personál. 

 

Se stavbou začala Krajská zdravotní (KZ), pod kterou nemocnice v Teplicích spadá, v polovině roku 2017. V současné době se stavba chýlí ke konci a probíhají spíše dokončovací práce. Novou budovu už navštívil generální ředitel KZ Petr Fiala a předseda představenstva Jiří Novák.

„Musím konstatovat, že jsem s výsledkem velmi spokojen. Lékaři a personál nemocnice dostanou pracovní prostředí odpovídající požadavkům třetího tisíciletí spolu s nejmodernějším vybavením a zdravotnickou technikou. Jsem rád, že se vedení podařilo tak těžký cíl splnit,“ řekl Novák pro web e-mostecko.cz

Jedná se o největší investici v teplické nemocnici. Kromě nových prostor vznikne před budovou ještě 25 parkovacích míst pro osobní automobily a 67 míst pro zaměstnance špitálu. Celý projekt tak vyjde zhruba na 180 milionů korun.

Další osud starých operačních sálů

Nyní je k dispozici deset operačních sálů. Ty však dlouhodobě nevyhovují požadavkům lékařů. KZ tak ponechá pouze čtyři z nich, a to pro endoskopii, urologii, operace očí a provádění císařských řezů. Na nově vznikajících sálech mají probíhat operace dutiny břišní, cév a kloubů. V budově se bude navíc nacházet jednotka centrální sterilizace, oddělení ARO a JIP.

Nemocnice vznikla v roce 1895 v městské části Řetenice. Největší ho rozšíření se nemocnice dočkala ve 30. letech, kdy vznikly budovy tzv. nové nemocnice a pak mezi lety 1987-92, kdy město postavilo budovu nové polikliniky. Nyní nemocnice nabízí 478 lůžek pro pacienty.

Zobrazeno 926 krát
Naposledy upraveno: st., 6. květen 2020 15:05
Matěj Vrba

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste