Vytisknout tuto stránku
st., 15. březen 2017 21:41

Studenti na festivalu Jeden svět se přesvědčovali, že stačí s citem

Promo fotografie filmu Promo fotografie filmu Zdroj: www.promitejity.cz
Olomouc – V úterý večer proběhla předprojekce festivalu Jeden svět Olomouc. Studenti promítali v kavárně Déjàvu film Nemusíš s láskou, stačí s citem.

Po snímku, který otevírá choulostivé téma sexu psychicky i fyzicky postižených lidí následovala diskuse se Zdeňkou Pospíšilovou, ředitelkou neziskové organizace SPOLU, která podporuje primárně mentálně postižené. „Paní ředitelka ochotně vysvětlila souvislosti z filmu a hovořila o souvisejících tématech. Došlo například na problematiku sexuální asistence v České republice a její prozatimní neukotvení v zákonech,“ uvedla Kateřina Dostálová, koordinátorka organizačního týmu.

Film se vysílal v rámci projektu Promítej i ty, díky kterému má kdokoliv možnost si vypůjčit filmy z videotéky a uspořádat veřejné promítání. Projekt spadá pod festival Jeden svět a jeho podmínkou je nevybírat na projekci vstupné.

Festival Jeden svět pořádá nezisková organizace Člověk v tísni. V současnosti je největším dokumentárním filmovým festivalem s tematikou lidských práv na světě. Tvůrci festivalu se s ohledem na téma snaží celý program maximálně zpřístupnit i nevidomým, slabozrakým, neslyšícím i nedoslýchavým lidem, protože právo na kulturní vyžití vnímají jako součást základních lidských práv. 

Zobrazeno 2238 krát
Naposledy upraveno: st., 15. březen 2017 22:41
Martina Lusková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste