Vytisknout tuto stránku
pá., 23. říjen 2015 14:11

V kinech ještě nejsou, ale nové Star Wars už trhají rekordy

Sedmého dílu Star Wars s podtitulem Síla se probouzí, se netrpěliví fanoušci dočkají v prosinci. Návrat veleúspěšné popkulturní sci-fi ságy s sebou zřejmě přinese obrovské tržby v kinech. Čísla z předprodejů jen v amerických kinech IMAX překonaly během prvních 24 hodin hranici 6,5 milionu dolarů.

Částka hravě překonala dosavadní rekord filmu Temný rytíř povstal z roku 2012. Snímek renomovaného režiséra Christophera Nolana stihl za stejnou dobu nastřádat „pouze“ jeden milion.

Předprodej lístků zahájily i největší české multiplexy jako Cinestar nebo Cinema City. Nejnovější díl kultovní série budou diváci moci sledovat nejen ve 2D, ale i ve 3D a to buď s českými, nebo anglickými titulky. Premiéra začne 17. prosince s úderem půlnoci.

Nový díl Star Wars pod záštitou studia Disney režíruje J.J.Abrams ve spolupráci s Lucasfilmem. Režisér v poslední době proslul natočením dvou kritiky výborně hodnocených dílů Star Treku. Sedmá epizoda Star Wars se odehrává třicet let od událostí posledního dílu Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediho z roku 1983. V akci tedy diváci uvidí návrat starých herců z původní trilogie, tedy Harrisona Forda, Marka Hamilla nebo Carrie Fisher.

Na pokračování série, která položila základy novodobého sci-fi, je zvědavý i jeden z věhlasných českých recenzentů Kamil Fila. „Očekávám znovuoživení nostalgie, přemazání rozpačitého dojmu z Epizod I-III, pokračující trend, kdy Hollywood leští své rodinné stříbro, snaží se ho přiblížit mladšímu publiku a přitom se bude dbát méně na fantazijní únikovost a více na realističnost vykreslení daného vzdáleného fikčního vesmíru,“ říká redaktor časopisu Respekt.

Zobrazeno 2334 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:12
Adéla Vilímcová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste