Vytisknout tuto stránku
st., 1. listopad 2017 08:50

Netflix pozastavuje produkci 6. série House of Cards

House of Cards House of Cards Zdroj: Netflix
Hollywood - Streamovací společnost Netflix a produkční společnost Media Rights Capital v úterý prohlásily, že natáčení šesté série populárního seriálu House of Cards se pozastavuje na dobu neurčitou. Den před tím se společnosti nechaly slyšet, že právě šestá série bude vůbec poslední. Pozastavení produkce souvisí s obviněním Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování. 

Hollywood čelí krizi, kterou rozpoutala vlna obvinění ze sexuálního obtěžování, ke kterým se přidává stále větší procento lidí. Před nedávnem se svět dozvěděl, že z důvodu takových obvinění v hollywoodu skončil slavný producent Harvey Weinstein a "hlavy padají" dál. Mnoho filmových a seriálových produkcí muselo být pozastaveno a týká se to i divácky velmi populárního seriálu z produkce Netflixu House of Cards. 

Hlavní hereckou hvězda Kevina Spaceyho obvinil herec Anthony Rapp (Star Trek: Discovery) ze sexuálního obtěžování, ke kterému mělo dojít téměř před třiceti lety, kdy měl být tehdy čtrnáctiletý Rapp na večírku údajně obtěžován právě Kevinem Spaceym. Tomu bylo v té době šestadvacet let. Spacey se Rappovi veřejně omluvil za možný incident, který mohl nastat v opilosti. Sám uvádí, že se na něco takového nepamatuje. V návaznosti se Spacey přiznal se své homosexualitě.

Politické drama o Franku Underwoodovi je jedním z neúspěšnějších seriálových počinů současnosti. S faktem, že šestá série má být poslední může souviset i spíše vlažné přijetí páté série. Přesto se seríál dál řadí mezi seriálovou špičku, která ale bohužel začíná doplácet na krizi související s sexuálním obtěžováním. Toto hnutí odstartovala vlna přiznání na sociálních sítích s hashtagem #metoo. Převážně mnoho žen se prostřednictvím tohoto hesla hlásí k tomu, že byly v minulosti sexuálně obtěžovány.   

Zobrazeno 2011 krát
Naposledy upraveno: st., 1. listopad 2017 12:55
Jakub Vrba

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste