Vytisknout tuto stránku
út., 14. březen 2023 15:35

Noční běh pro Světlušku: přijďte pomoct rozsvítit život nevidomým

Noční běh pro Světlušku 2014 Noční běh pro Světlušku 2014 Zdroj: Filip Jandourek
Sedm měst, čtrnáct tratí, spousta kilometrů a hudby a k tomu dobrý skutek, to všechno vám nabízí Noční běh pro Světlušku. UŽ 12. ročník této akce proběhne během měsíců duben a květen ve městech Ostrava, Plzeň, Brno, Praha, Jihlava, Olomouc a poprvé taky v Českých Budějovicích. Těšit se můžete na koncerty, yoyo show a hlavně na noční běh pro podporu nevidomých.

Účastníci nočního běhu budou mít vždy na výběr ze dvou tras. Jedna je kratší, její délka je většinou kolem tří kilometrů a pro odvážlivější běžce se nabízí delší trasa, která je většinou jedenkrát tak dlouhá. Vstupné na akci je vždy 500 korun. V ceně je vak spolu s čepicí nebo čelovkou. V rámci akce vás kromě koncertů čekají rozhovory s inspirativními osobnostmi, yoyo show Tomáše Bubáka, který je mistrem České republiky a Evropy v yoyování nebo třeba masáže nevidomými. Hlavní myšlenkou celé akce je propojit svět vidomých a nevidomých.

Prvním městem, kde akce proběhne, je Ostrava, a to 23. března 2023. Registrace bude od šesti večer a následovat bude koncert Michala Horáka. Start akce proběhne v Dolních Vítkovicích. Následovat bude Plzeň 30. března, kde se můžete těšit na kapelu The Shifters. Start bude na nádvoří Plzeňského pivovaru. Následovat bude Jihlava 13. dubna v Amfiteátru. Dále 27. dubna bude akce v Praze na Výstavišti ve Stromovce, kde vystoupí Barbora Poláková. Poté přijde na řadu Brno 4. května na Špilberku. Předposlední zastávkou budou České Budějovice 11. května, kde běh startuje na Sokolovském ostrově. Těšit se můžete na koncert Pavla Calty. Jako poslední akce proběhne v Olomouci 18. května v parku Flora a celou koncertovou řadu zakončí kapela Trocha klidu.

Poprvé se noční běh pro Světlušku uskutečnil v roce 2012 v Praze. Postupně se akce začala zvětšovat, v roce 2014 se běhu zúčastnili třeba Ondřej Vetchý, Gabriela Soukalová nebo Eva Samková. Navíc se akce začala rozšiřovat do dalších měst. Během osmi let se akce rozšířila do šesti měst a letos bude mít premiéru právě v Českých Budějovicích. Za Dvanáct let se události zúčastnilo přes padesát tisíc běžců a vybralo se skoro 23 milionů korun.

Zobrazeno 393 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2023 20:56
Amálie Bártková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste