Vytisknout tuto stránku
so., 27. listopad 2021 11:36

Nominace na Grammy ovládl jazzman Jon Batiste

Gramofon Grammy Gramofon Grammy Zdroj: Wikipedia
V lednu 2022 se budou udělovat hudební ceny Grammy. Nominace na 64. ročník ovládl Jon Batiste, který získal nominaci v 11 kategoriích. Nominovanými jsou také již tradičně Justin Bieber, Billie Eilish a také legendární skupina ABBA.

Každoročně udělované ocenění Grammy má tradici již od roku 1959. Cena se uděluje za mimořádný přínos v hudebním průmyslu. Grammy se uděluje celkem v 86 kategoriích a je považována za "Oscara" v odvětví hudby.

Pořadatelé cen Grammy ohlásili nominace pro letošní 64. ročník soutěže, který se bude konat v lednu 2022. S přehledem nejvíce nominací, celkem 11, obdržel jazzový hudebník původem z Ameriky Jon Batiste, známý hlavně díky svému hitu I need You. Batiste je pro všechny tak trochu překvapením, protože jeho nejpopulárnější píseň má "pouze" 13 milionů poslechů na platformě YouTube, oproti svým konkurentům, kteří mají stamilionové až miliardové poslechy. V hlavní kategorii Album roku se utká například se stálicemi Grammy Justinem Bieberem, který letos vybojoval 8 nominací, Billie Eilish nebo Kanye Westem. Právě v kategorii Album roku je od letoška, stejně tak jako v ktegoriích Píseň a Nahrávka 11 nominovaných místo dřívějších 8. Mezi 11 nominovaných v kategorii Nahrávka roku se dostala i legendární švédská skupina ABBA, která po svém comebacku vydala song s názvem I Still Have Faith in You. ABBA je na Grammy nominovaná poprvé ve své historii.

Zobrazeno 453 krát
Naposledy upraveno: so., 27. listopad 2021 16:32
Vojtěch Pýcha

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste