Vytisknout tuto stránku
st., 1. listopad 2017 10:16

Zlatým rytířům už skoro nemá kdo chránit citadelu

Oscar Dansk Oscar Dansk Zdroj: sportsnet.ca
Las Vegas – Nováček v letošní sezóně NHL Vegas Golden Knights zažívá snový vstup do premiérové sezóny. Avšak každý úspěch si vybírá svou daň. V zápase proti New York Islanders kvůli zranění nedochytal brankář Oscar Dansk a je tak třetím brankářem, který je na marodce rytířů.

Zhruba šest minut před koncem druhé třetiny útočník Islanders Anders Lee projel kolem brankoviště a střetl se s brankářem Danskem. Po přerušení hry se skácel k zemi a bylo vidět, že něco není v pořádku. Přes veškeré bolesti se však rozhodl dál pokračovat ve hře. Ovšem 17 vteřin po přerušení inkasoval vyrovnávací branku a následná signalizace kustoda týmu, který poté přišel brankáři na pomoc, byla jasná. Střídáme!

Marc André Fleury a Malcolm Subban. K těmto jménům se připojil i Oscar Dansk. Na řadu se dostává Maxime Lagace, jenž je čtvrtým brankářem, který v této sezóně zasahuje do hry. Vegas potvrdili, že nehodlají posilovat na pozici brankáře a chtějí brát ze svých řad na farmě. Nicméně, zásoby se tenčí. „Je to opravdu šílené. Fakt smůla a nevím, co se bude dít. Ale myslím, že to bude dobré a najdeme nějakou cestu,“ sdělil Lagace.

Záda bude Lagacemu krýt devatenáctiletý Dylan Ferguson, který je poslední brankář, jenž mají Golden Knights pod smlouvou.

Zobrazeno 1800 krát
Naposledy upraveno: st., 1. listopad 2017 12:58
Tomáš Hlaváč

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste