Vytisknout tuto stránku
st., 22. duben 2020 20:30

Nový český seriál sKORO NA mizině nám ukazuje, jak se herci vypořádávají s karanténou

Skoro na mizině Skoro na mizině Zdroj: https://www.fandimeserialum.cz
Tvůrci seriálu Lajna přišli s novinkou, která se snaží odlehčit současnou situaci a přivést lidi na jiné myšlenky. Skoro na mizině nám humornou formou sděluje, jak herci snášejí opatření proti koronaviru.

Seriál vznikl během několika dní. Prvotní nápad přišel koncem března a 10. dubna byla natočena první epizoda. Objevují se v něm známé televizní tváře jako jsou Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Michal Suchánek, Jana Bernášková a herci ostravského Divadla Mír v čele s osobitým seskupením Tři tygři. Seriál  je dostupný od 22. dubna na YouTube.

“Doufáme, že nejen pobaví diváky, kteří nyní kvůli karanténě tráví většinu času doma, ale také že pomůže hercům a tvůrcům, kteří jsou nyní - jak už napovídá sám název seriálu - skoro na mizině," uvedl režisér Vladimír Skórka.

Seriál kombinuje fikci s realitou a je točen přes FaceTime, který umožňuje videokonferenční hovory. Všichni, co se na natáčení podíleli, pracovali zadarmo. Suchánek dokonce mimo hraní vypomáhal i s napsáním scénáře. Nepodcenila se ani hygienická opatření, herci nosili roušky, dodržovali rozestupy a došlo i na dezinfikování divadla.

Klasické seriály v době koronaviru mají útrum, proto se nyní budeme potkávat s novými alternativami, které vyhovují nouzovému opatření. ČT uvede 27. dubna seriál Láska v čase korony, který se točil robotickými kamerami a na scéně se spolu setkali jen herci, kteří žijí ve společné domácnosti.

Zobrazeno 1513 krát
Naposledy upraveno: st., 22. duben 2020 20:47
Lucie Bajtalonová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste