Vytisknout tuto stránku
po., 29. srpen 2022 17:50

Odborný výklad i zajímavé workshopy, to vše nabídla návštěvníkům konference Život s autismem

Budova Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity Budova Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity Zdroj: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
České Budějovice - Ve čtvrtek na sv. Martina 2021 proběhl třetí ročník odborné konference Život s autismem. Celou akci pořádala Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích ve spolupráci s organizací Jiné děti pod záštitou děkanky fakulty, Lucie Kozlové.

Tato každoroční konference účastníkům nabídla bohatý program ve formě nejrůznějších přednášek a workskopů. Přednášela zde celá řada odborníků z oblasti psychologie a příbuzných oborů, ale také zde vystoupili přímo samotní lidé na spektru autismu. Na konferenci bylo možné slyšet například přednášku magistra Šimona Hlinovského, který mluvil o tom, jak se stal redaktorem „ATYP magazínu“. Další přednášku měla klinická logopedka Klára Doubková, která přednášela o kazuistice dětí s neuro-vývojovými poruchami v klinicko-logopedické praxi.

ále účastníci mohli slyšet například přednášku psychiatričky Pavly Janákové o poruchách autistického spektra v dospělém věku, přednášku psychoterapeutky Zuzany Hořejšové o psychoterapii u rodin dětí s poruchou autistického spektra a mnoho dalších zajímavých přednášek. Přednášela také Eva Černá, která představila zcela novou službu „sdílení domova“, která je zatím prověřována v pilotním projektu. Mluvila o rodinném integračním centru, které pomáhá rodinám s dětmi i dospělým osobám se speciálními potřebami.

Kvůli koronavirové pandemii se letošní konference konala hybridní formou. Bylo tedy na každém účastníkovi, jestli si zvolí účast z pohodlí domova, nebo přijede přímo do Českých Budějovic. Pokud se účastník rozhodl přijet na místo, bylo pro něj připravené drobné občerstvení a káva.

Účastníci, kteří se rozhodli na konferenci přijet osobně, měli celý den možnost zúčastnit se i doprovodného programu v podobě workshopu s názvem: „Využití virtuální reality jako podpora pro rodinné pečovatele“ pod vedením Leoše Kubíčka ze Zdravotně-sociální fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Zobrazeno 360 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Karolína Kovaříková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste