Vytisknout tuto stránku
čt., 20. září 2018 14:02

Odstartovala základní skupina nejprestižnější ligy na světě

Messiho sbírka je rozšířena o další míč, se kterým vsítil osmý hattrick v Lize mistrů Messiho sbírka je rozšířena o další míč, se kterým vsítil osmý hattrick v Lize mistrů Zdroj: Oficiální Instagram FC Barcelony
Skupinová fáze Ligy mistrů vypukla v úterý 18. září. Fanouškům zřejmě neunikl ani fakt, že se změnil tradiční herní čas - 20:45 SEČ na čas výhodnější pro televizní společnosti. Úterní šlágry Barcelony proti PSV Eindhoven a milánského Interu proti Spurs začaly již pár minut před sedmou, na ně navázaly další čtyři zápasy v čase od devíti hodin, což umožní televizním společnostem zvládnout odvysílat dva přímé přenosy za jediný večer.

Přestřelka v Liverpoolu

Nejočekávanější bitvu přinesl duel skupiny C mezi domácím Liverpoolem a Paris Saint-Germain. Svěřenci trenéra Kloppa mají snovou formu, a to dokazují i v Premier League, kdy z pěti zápasů neztratili ani bod. Stejnou bilancí se však před tímto kláním mohlo pyšnit i PSG. Vyrovnané utkaní strhl na stranu Liverpoolu v 91. minutě Roberto Firminho, když po dokonalém dribblingu ve vápně rozjásal Anfield Stadium a stanovil výsledek na konečných 3:2 pro domácí.

V Katalánsku měli důvody k oslavám hned dva. Na Camp Nou přijel soupeř z nizozemské Eredivisie - PSV Eindhoven, jenž z barcelonského svatostánku neodjel s prázdnou. Na cestu jim přibalil tři góly Lionel Messi a jeden přidal mladý Dembelé. Messiho hattrick rovněž znamenal, že se božský Leo svým osmým třígólovým příspěvkem v Lize mistrů zařadil na první místo v této statistice. 

Osvoboditel jménem Vecino

V Miláně přivítal Inter skvadru okolo kapitána Harryho Kana. První branku utkání vsítil dánský středopolař Eriksen a Tottenham šel do vedení. Domácí sniper Mauro Icardi však pálil ostrými a vzápětí bylo vyrovnáno. Interu nakonec vystřelil výhru ve druhé minutě nadstaveného času Vecino.

Monacké knížectví bylo svědkem návratu ztraceného syna, kdy do Monaka přijelo madridské Atlético včetně Thomase Lemara, který přišel do Madridu právě z monackého AS. Atleti neponechali nic náhodě a ze stadionu ve Fontvieille odvezli plný počet bodů po výhře 2:1.

Do bouřlivého Bělehradu přijel tým Carla Ancelottiho a šance na výhru Neapole byly vysoké. I přes jasnou převahu hostí se oba týmy nakonec rozešly smírně bez gólů.

To diváci v Türk Telekom Areně v Istanbulu si přišli na své, když domácí Galatasaray "přejel" Lokomotiv Moskva přesvědčivým výsledkem 3:0.   

Vyrovnaná partie

Podle očekávání dopadl zápas hraný v německém Gelsenkirchenu, kde svá domácí utkání hraje Schalke 04. Tentokrát přicestoval čtvrtý celek portugalské Primeira ligy FC Porto. Mezi tři tyče se do hostující brány postavila bývalá hvězda Realu Madrid Iker Casillas, který ve 13. minutě sledoval, jak jeho spoluhráč Telles neproměnil pokutový kop, a tak se jako první rozjásala Vestfal Arena po gólu domácího Breela Embola. Porto ovšem dostalo šanci na reparát a druhou penaltu proměnil nekompromisně Otavio. Zápas Schalke 04 vs. FC Porto skončil remízou 1:1.

V posledním zápase skupinové fáze Ligy mistrů vyvedl dortmundské na trávník v Bruggách nový kapitán Marco Reus. V utkání, kdy domácí Club Bruggy tahal celý zápas za kratší konec, vystřelil výhru Dortmundu pět minut před koncem střídající dvacetiletý mladík Christian Pulišič.

Zobrazeno 1423 krát
Naposledy upraveno: po., 24. září 2018 15:47
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste