Vytisknout tuto stránku
pá., 10. prosinec 2021 12:12

Okamura byl opět zvolen předsedou SPD

Předseda SPD Tomio Okamura Předseda SPD Tomio Okamura Zdroj: ct24.ceskatelevize.cz
Hnutí SPD i v příštích třech letech povede Tomio Okamura. Na dnešní volební stranické konferenci, která se vzhledem k pandemické situaci konala online, ho delegáti zvolili předsedou.

Praha – Tomio Okamura byl na online volební stranické konferenci zvolen do postu předsedy. Svůj hlas mu odevzdalo 84 delegátů z 85. Sám Okamura se hlasování zdržel. V čele SPD bude stát další tři roky.

SPD si zvolilo také další členy vedení. Místopředsednické křeslo obhájil předseda poslaneckého klubu Radim Fiala. V předsednictvu hnutí také zůstali poslanci Radovan Vích a Radek Rozvoral, bývalého poslance Jaroslava Holíka nahradil europoslanec Ivan David.

Okamura ve svém projevu na konferenci zkritizoval končící vládu Andreje Babiše za protikoronavirová opatření, která podle něj zabila tisíce lidí. Uvedl také, že Česko zažívá krizi, kvůli nekompetentnímu rozhodování politiků. Zkritizoval také vznikající vládu Petra Fialy. "O jejím zničujícím vlivu na naši zemi si nedělám iluze a pevně věříme, že parta složená z bruselofilských multikulturalistů, promigračních aktivistů a pološílených protižidovských anarchistů o iluze připraví i většinu národa," řekl.

Hnutí SPD bylo založeno Tomiem Okamurou v roce 2015 a ve volbách do Poslanecké sněmovny v říjnu 2017 získalo 10,64 procenta hlasů a 22 mandátů. V letošních sněmovních volbách získalo 9,56 procenta a obsadilo 20 poslaneckých křesel.

Zobrazeno 537 krát
Naposledy upraveno: út., 21. prosinec 2021 12:38
Vilém Pospíšil

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste