Vytisknout tuto stránku
so., 22. duben 2023 09:23

Oktagon vyprodal stadion Bílých Tigrů! Titul zůstává v Dánsku, Vémola se vrátil vítězně

Oktagon 41 v Liberci Oktagon 41 v Liberci Zdroj: OktagonMMA
Poprvé ve své historii se podíval Oktagon na sever Čech do Liberce. Turnaj plný překvapení a předčasných ukončení, kdy z 11 zápasů pouze dva došly k bodovým rohodčím. Bitvu těžkých vah ovládl Todev, Vémola předvedl svůj typický styl a v titulovém zápase Magaard knockoutoval Lopeze.

Turnaj odstartoval lehce po 18 hodině, kdy mohli fanoušci sledovat první zápas turnaje zdarma na YouTube kanále Oktagonu.

Další zápasy mohli sledovat pouze diváci v hale, nebo předplatitelé PPV. Prelims započali soubojem mezi německým mladíkem Nafukou a Čechem Gabalem. Zápas se převážně odehrával na zemi, kde taky skončil. Němec nasadil soupeři škrcení a Gabal byl nucen kapitulovat. Do následujícího zápasu nastoupil Andrés Raška, který se do klece vrátil po dvou letech. Soupeřem mu byl Němec Cordero. Raška schytal tvrdý knockout a byl odvezen do nemocnice. Cordero si připsal jubilejní první výhru v Oktagonu.

Cordero knockoutZápas Cordera s Raškou (zdroj: oktagon.cz)

Další navrátilec do klece byl Radek Fošum. Ten vyzval švédského postojáře Hajdarpašiče. Fošum se dostal k škrcení hned v prvním kole, soupeř však jeho tlak dokázal rozdýchat a začal prosazovat svůj styl. Fošum předvedl drtivý závěr, ale nakonec Švéda neukončil před limitem. Rozhodčí vítěze neurčili a zápas skončil remízou.

Oblíbený, neoblíbený Vašek „Baba Jaga“ Mikulášek přišel opět udělat bordel. Tentokrát však ke svému osobitému, až provokativnímu stylu přidal jasnou výhru, když vypnul svého soupeře na spodek. Po výhře připomněl, proč v Oktagonu stále působí, a to převážně pro show a zábavu. „Bavím vás, bavím vás?,“ otázal se v pozápasovém rozhovoru a sklidil hlasitý potlesk.

Velkým překvapením bylo vítězství Poláka Strzelczyka, který jednou přesnou ránou ukončil neporaženého Montagnacka. Francouz táhl šňůru tří vítězství a takřka jednou nohou stál v titulovém zápase, který se mu však včerejší prohrou vzdálil. Polský bojovník přijal zápas na poslední chvíli, ale i bez potřebné přípravy ukázal svoji kvalitu a řekl si o další příležitost. Tímto zápasem se turnaj přelomil do druhé poloviny. V přestávce mezi Prelims a hlavní kartou odhalili organizátoři kartu na budoucí turnaj v Bratislavě, kde svedou titulovou bitvu Losene Keita a Maté Sanikidze. Zároveň byla oznámena druhá známá anglická osobnost do showmatche, který se odehraje v anglickém Manchesteru.

Hlavní kartu odstartoval zápas domácího Jana „Krále severu“ Malacha s Íráncem Hossenpourem. Český bojovník dominoval od začátku a soupeřem tvrdými lokty u pletiva ukončil. Jeho soupeř si po zápase stěžoval na rychlý zákrok rozhodčího, z opakovaných záběrů však vedení posoudilo rozhodnutí rozhodčího jako správné. Do bitvy těžkých vah do 125 kilogramů nastoupila dvojka váhy Polák Palasz, proti němu nová tvář Bulhar Todev. Palasz jakožto velký favorit zklamal stovky sázkařů a na body prohrál.

Turnaj utíkal díky několika ukončením v prvním kole velmi plynule. Již v deset večer chyběli pouze tři zápasy, z toho jeden titulový. První z této trojice přišel na řadu zápas DeeDeeho Škvora a Brita Vinniho. Anglický bojovník vyzýval soupeře pouze k boxu, Škvor si však stál za pravidly MMA. Až paradoxně prohrál právě český zápasník na páku na zemi.

Očekávaný návrat Karlose Vémoly nabídl jednoznačný zápas. Český terminátor použil svoji klasickou kombinaci lowkick, levý hák a ponoření se pod soupeře. Třikrát ho soupeř Al Matavo ubránil a k oplátce mu přidal pár ran do hlavy. Čtvrtý Vémolovo pokus o takedown už vyšel a na zemi to byla dominance českého bojovníka. Po zápase Vémola připomněl, že v květnu chce zmlátit Patrika Kincla a v prosinci chce připraveného Attilu Végha do odvety století.

Karlos vémola vítězí nad Al Matavaem

Karlos Vémola po vyhraném zápase (zdroj: oktagon.cz)

Titulový zápas pouze podtrhnul kvalitu celého turnaje. V rohu červeném nastoupil bývalý UFC zápasník a prozatímní šampion Gustavo Lopez. Do rohu modrého držitel titulu Dán Jonaas Magaard. Dánský bojovník využil své výškové převahy a ponechal zápas v postoji. Začátkem druhého kola trefil dva tvrdé údery na bradu a Lopeze poté dokončil u pletiva. Titul tedy zůstává v dánských vodách. „Chtěl bych být letos více aktivní, protože na tenhle zápas jsem čekal déle než rok. Zaslechl jsem o turnaji v Manchesteru, což je můj druhý domov, takže třeba zde bych se rád představil,“ řekl na tiskové konferenci Magaard.

Oktagon má na následující měsíc naplánované dva další turnaje. Nejdříve se největší česká MMA organizace ukáže v Bratislavě a to už 29. dubna. O tři týdny později provětrá největší českou halu O2 Arenu, zde se diváci mohou těšit na čtvrtfinálové zápas turnaje Gamechanger a na titulovou bitvu dvou rivalů Patrika Kincla a Karlose Vémoly.

Zobrazeno 427 krát
Naposledy upraveno: po., 24. duben 2023 11:43
Dominik Hrabě

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste