Vytisknout tuto stránku
čt., 3. prosinec 2015 23:53

Olomouc věnovala dětem k Vánocům nová hřiště

Olomouc - Na konci roku vyrostla v Olomouci dvě nová hřiště pro děti. Jedno klasické vzniklo ve Slavoníně, druhé sportovní hřiště pak u Mateřské a Základní školy Řezníčkova. Město se snaží stavbou a rekonstrukcí hřišť plnit dlouhodobý plán, díky kterému chce zpříjemnit trávení volného času dětem i rodičům.

V Řezníčkově ulici vyrostl moderní sportovní areál za celkem šest a půl milionu korun. Skládá se z víceúčelového a basketbalového hřiště, obě jsou pokrytá nejmodernějšími umělými povrchy. Součástí je nové osvětlení a zasazení zeleně. V areálu se nachází také pískoviště a houpadla pro nejmenší. Zafinancovat tento projekt pomohla městu dotace ve výši pěti milionů z Regionálního operačního programu Střední Morava.

Ve Slavoníně nedošlo přímo k postavení nového hřiště, ale pouze k jeho rekonstrukci. Za asi čtyři sta tisíc korun pořídilo město nové houpačky, průlezky a kolotoč. "Část z původního vybavení hřiště jsme poskytli TJ Sokol Nový Svět, která o některé prvky projevila zájem. Mohou tak ještě dobře posloužit na jiném místě," uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec. Město při stavbě myslelo i na starší děti a pořídilo jim novou prolézačku s věží a lanovou sestavu.

Zobrazeno 2342 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:17
Barbora Chytilová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste