Vytisknout tuto stránku
st., 24. říjen 2018 20:54

Olomoucká radnice se oblékla do barev české trikolory

Olomoucká radnice v barvách trikolory Olomoucká radnice v barvách trikolory Zdroj: Olomoucká drbna
Olomouc - Barvy bílá, červená a modrá se ve středu rozzářily na radnici města Olomouce. Značí jediné - již tento víkend po celé České republice vyvrcholí oslavy sta let od založení Československa. K tomuto výročí si připravilo nejen město Olomouc bohatý program.

K zahájení pogramu, který se z velké části odehraje na Horním a Dolním náměstí, dojde v pátek 26. října. Dopoledne vylétne balon s rádiovou sondou Hanáckého radioklubu a v 18:30 pak dojde k projekci videomapingu. „Jedná se o patnáctiminutovou audiovizuální show kombinující videomapping s divadelními výstupy osobností, jejichž věhlas napříč desetiletími přesáhl hranice obou dnešních republik. Stejné představení se opakuje ve stejnou dobu i v sobotu a v neděli," uvedl tiskový mluvčí města Pavel Konečný. Na své si však přijdou i milovníci kultury. Pro ty si Moravská filharmonie připravila Smetanovu Mou vlast, která zazní v pátek večer v sále Reduta.

O sobotní program se postará Univerzita Palackého. Na Horním náměstí vás v 10 hodin budou čekat učitelé z Fakulty tělesné kultury, kteří si pro návštěvníky připravili dobovou rozcvičku. Chybět nebude ani vědomostní kvíz, cyklstická módní přehlídka a od 13 vystoupí univerzitní sbor Ateneo pod vedením Petra Režného. Odpoledne pak zahraje olomoucká kapela New street Band nebo Tomáš Kočko s orchestrem.

K vyvrcholení oslav dojde v neděli v 11 hodin na Žižkově náměstí, kde u sochy T. G. Masaryka proběhne hlavní pietní akt. Odpoledne se pak na Horním náměstí představí zpěváci a kapely. Zahrají Richard Pogoda, Tradicional, Swing band, Red Sock Opera a Radim Schwab se svým bandem. Oslavy Československa zakončí v 19 hodin ohňostroj.

Zobrazeno 1526 krát
Naposledy upraveno: čt., 25. říjen 2018 11:36
Terezie Krejčí

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste