Vytisknout tuto stránku
út., 22. listopad 2022 15:40

Olomoucké náměstí zdobí tradiční vánoční trhy

Přátelé u vánočního stromu Přátelé u vánočního stromu Zdroj: Lucie Mazurková
Od pátku 19. listopadu 2022 na Horním i Dolním náměstí proudí vánoční atmosféra. Rodiny a známí se opět scházejí u rozsvíceného vánočního stromku u orloje, a vítají vánoční svátky.

Většina lidí dorazí na trhy kvůli vánočnímu stromečku, různým druhům punčů a svařáků, nebo kulturní zábavě. Na místě nechybí pódium, kde se konají koncerty, různá vystoupení, anebo hraje doprovodná vánoční hudba po celý den. Děti se mohou pobavit na kolotoči, který je postaven mezi stánky. „Líbí se mi, že je tady živá hudba, která hraje zejména známé vánoční písně, které podtrhují vánoční atmosféru," ohodnotila zábavu Anna Šamárková.


Kromě nápojů a zábavy vás také jistě potěší široký výběr různých pochutin, jako jsou třeba trdelníky, druhy sýrů, domácí bramborové lupínky anebo různé produkty z masa. Mimo potraviny si můžete zakoupit spoustu domácích výrobků, vánočních ozdob, nebo třeba zimní doplňky. „Ačkoliv ještě zbývá do Vánoc měsíc, olomoucké trhy mi nepochybně již teď navnadily vánoční náladu. Těším se, až budeme s kamarády navštěvovat trh a nasávat, mimo svařáku, sváteční atmosféru," říká návštěvník Daniel Moravec.


Trhy budou trvat do 23. prosince.

Zobrazeno 474 krát
Naposledy upraveno: čt., 24. listopad 2022 21:38
Lucie Mazurková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste