Vytisknout tuto stránku
st., 3. říjen 2018 20:55

Olomoucký den kávy potřetí

Vyhodnocování vítěze Vyhodnocování vítěze Zdroj: Aneta Macolová
Olomouc - Hektolitry kávy, milk battle, přednášky a skvělá atmosféra. Poslední zářijový den přilákal do Olomouce davy kávových nadšenců. Pro letošní rok spojili pořadatelé z olomoucké pražírny kávy Kikafe síly s Long Story Short Hostel & Café a coworkingovým prostorem Valut 42. Právě v jejich prostorách a na nádvoří rezidence Podkova mohli návštěvníci tohoto festivalu ochutnat kávu českých i slovenských pražíren: Candycane coffee, Original Coffee, City Roasters, Rusty Nails Coffee Roasters, Spaceship Roastery, CAFE DELUX a kávu od Kikafe. Nebyly zde jen stánky s kávou, ale také se sladkými i slanými dobrotami. 

Vůně se linula okolím do odpoledních hodin a na terase Long Story Short Hostelu & Café proběhl Milk Battle – souboj baristů  v latte artu. Celou soutěž hodnotil kávový profesionál, Barista roku 2011 a mistr české republiky v latte artu Zdeněk Smrčka. Finálové kolo bylo hodně těsné, ale vítěz může být vždy jen jeden a tím se stal Lukáš z šumperské kavárny Pikola. 

V prostorách Valut 42 probíhaly po celý den veřejné tzv. cuppingy, tedy poutavé přednášky týkající se kávy a kávové kultury. Kávu jste tedy nemuseli jen ochutnávat, ale také se o ní něco dozvědět. Kdo je to barista a jaký je rozdíl mezi ním a vařičem kávy? Jak to vypadá na kávových farmách v Nikaragui nebo jak si správně připravit filtrovanou kávu? Taková byla nabídka přednášek. Dále se návštěvníci účastnili workshopů alternativních způsobů přípravy kávy a vyzkoušeli si, jak se připravuje například aeropres, džezva nebo filtrovaná káva. Atmosféru dotvářela svým krásným zpěvem baristka a zpěvačka Tereza Wrau.

Zobrazeno 1667 krát
Naposledy upraveno: ne., 7. říjen 2018 13:59
Aneta Macolová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste