Vytisknout tuto stránku
ne., 10. listopad 2019 22:07

Účastněte se sbírek a pomáhejte tak potřebným

Pomoc lidem Pomoc lidem Zdroj: businessworld.in
Pardubice – V Sezemicích se 9. listopadu uskutečnila charitativní sbírka věcí, kterou pořádala Sociální komise města Sezemice. Díky této akci, která se konala v malém městečku u Pardubic, se zlepší životy těch, kteří to vážně potřebují.

Od 7 hodin mohli lidé přispět jak oblečením, tak hračkami, nádobím, lůžkovinami nebo dalšími věcmi. Bylo tedy možné odevzdat veškeré věci kromě elektroniky. Pracovníci poté všechno předali buď do dětských domovů, lidem bez domova nebo sociálně slabým. Vybrané věci poputují do sociálního družstva Diakonie Broumov.

Lidé by si měli pomáhat a tahle sbírka mi přijde jako skvělá příležitost jak poskytnout druhým alespoň nějaké základní věci, na které někteří nemají peníze. Ráda pomohu každému a těší mě pocit, že naše nepoužívané věci někomu ještě poslouží,“ uvedla jedna z účastnic.

Tato akce se pořádá dvakrát ročně, na jaře a na podzim. Diakonie lidem pomáhá již 25 let a její činnost je různorodá. Zajišťuje jak azylové domy, jeden přímo v Broumově a druhý v Úpici, nesčetné množství kontejnerů na oblečení po celé České republice, sběrny, výdejny oblečení a jiného materiálu, ale také shání dotace na pomoc potřebným, které poskytují obce, města i organizace.

Zobrazeno 1137 krát
Naposledy upraveno: st., 13. listopad 2019 22:36
Adéla Jakoubková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste