Vytisknout tuto stránku
út., 30. říjen 2018 19:08

Oslava sta let Republiky párou

Zvláštní spěšný vlak na hlavním nádraží v Olomouci Zvláštní spěšný vlak na hlavním nádraží v Olomouci Zdroj: Julie Šodková
Olomouc - O svátečním víkendu 27. a 28. října připravily České dráhy (ČD) v Olomouci jízdy vlaky taženými parními lokomotivami.

Vlaky jezdily z olomouckého hlavního nádraží do několika destinací. K parním lokomotivám byly připojené historické vozy. Jízdenky prodával personál Muzea ČD v Olomouci v historických železničních stejnokrojích. Jejich cena se pohybovala mezi 50 a 80 korunami za osobu za jednosměrnou jízdu. Děti do 6 let jezdily zdarma, děti do 15 za zlevněné jízdné. Na vlacích ovšem neplatil tarif TR-10, neboli ceník jízdenek ČD. Neplatily tedy slevy známé z běžného provozu.

Součástí akce byl i doprovodný program odehrávající se v prostorách muzea, které se nachází v těsné blízkosti hlavního nádraží. Otevřeno bylo od 10:00 do 16:30. Součástí expozice bylo několik parních a dieselových lokomotiv. Zatímco jízdy přilákaly především rodiče s dětmi, muzejní areál se naplnil především železničními nadšenci. Ačkoliv byly oba dny vcelku chladné, zájem o akci byl velký a ukázalo se, že podobné speciální vlaky mají i v dnešní době smysl.

Zobrazeno 1506 krát
Naposledy upraveno: út., 30. říjen 2018 23:28
Marek Ruboš

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste