Vytisknout tuto stránku
út., 19. duben 2016 20:22

Ostrava se připravuje na víkend plný módy. Letošním lákadlem bude Oscar de la Renta

Ostrava - V moravskoslezské metropoli se uskuteční další ročník Ostrava Fashion Weekend. Na přehlídkovém molu se vystřídají nejnovější kolekce jak známých návrhářů, tak mladých talentů z České republiky i zahraničí. Víkend zasvěcený módě bude probíhat v historickém industriálním prostoru Trojhalí Karolina 7. a 8. května.


Diváci budou moci tento víkend zhlédnout více než dvacet módních přehlídek, módní showroomy a výstavní zóny designových výrobků. „Naším cílem je přiblížit profesionální módu všem vrstvám obyvatel a inspirovat je k většímu zájmu o kulturu oblékání," uvedla ředitelka akce Denisa Šusterová. „Věříme, že Ostrava má velký potenciál stát se v budoucnu významným módním centrem.“

Své kolekce zde představí například Mirka Horká, Klaudia Markiewicz, Czech Labels & Friends, Miroslava Talavašková, Denisa Dovalová, Petr Kalouda, Milov nebo známá česká návrhářka Beáta Rajská. Na letošní ročník zavítá i exkluzivní zahraniční host. Své dvě nejnovější kolekce spring/summer a fall/winter 2016 zde bude předvádět americká značka Oscar de la Renta. Modely této značky oblékly známé osobnosti jako Jacqueline Kennedy, Hillary Clinton, Michelle Obama, Penelope Cruz, Oprah Winfrey nebo Sarah Jessica Parker.

Pořadatelé se v rámci akce snaží podporovat i začínající talenty. Součástí Ostrava Fashion Weekend proto také bude návrhářská soutěž s názvem „Très Chic Fashion Designer“. Soutěže se mohou účastnit i střední designové školy v samostatné kategorii „School for Très Chic!“. Originální modely zhodnotí porota v čele s Beátou Rajskou.

Zobrazeno 2528 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:44
Tereza Michalcová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste