Vytisknout tuto stránku
so., 7. březen 2020 17:50

Pardubice v lize zůstávají i nadále, Jágrovo Kladno sestupuje

Pardubičtí hokejisté na brněnském ledě. Pardubičtí hokejisté na brněnském ledě. Zdroj: Vít Novák, hc-kometa.cz
Česká republika – Dynamo Pardubice dokázalo zvítězit v posledním venkovním zápase nad Kometou Brno, což pro ně znamená udržení se v nejvyšší hokejové soutěži ELH. Naopak kladenští Rytíři opouští elitní čtrnáctku.

Pardubice se po vyhraném zápase mohou těšit z udržení v Tipsport extralize, a to již po sedmdesáté. Od roku 1950 jsou Východočeši pravidelným účastníkem nejvyšší československé a české soutěže.

Před závěrečným padesátým druhým kolem měly Pardubice jen o bod více než Litvínov a Kladno. Ve hře o sestup na tom tak byly tyto tři týmy stejně a rozhodující bylo poslední páteční kolo. Dynamo potřebovalo k jistotě záchrany minimálně bod, avšak v zápase mezi Litvínovem a Kladnem šlo o všechno.

Dynamo se v posledním kole zachránilo díky výhře 2:0 nad Kometou. Východočeši si dlouho drželi náskok jediného gólu a ve 20. minutě třetí třetiny pojistil Tomáš Rolinek výhru gólem druhým.  tím tak zpečetil setrvání v nejvyšší hokejové soutěži.

V duelu mezi dvěma posledními týmy zvládl souboj lépe Litvínov. V průběhu druhé třetiny hrály oba týmy velmi vyrovnaně, avšak z druhé dvacetiminutovky již vyšla lépe Verva. Ve třetí třetině už Kladno pouze inkasovalo a Severočeši tak přehráli Rytíře vysoko 6:2. Litvínov, stejně jako Pardubice, si tedy uhájil v extralize své místo a v nejvyšší soutěži zůstává již od roku 1959.

Do první ligy tedy padají Rytíři v čele s Jaromírem Jágrem, coby klubovým vlastníkem, kteří do Chance ligy opět zavítají po sezoně strávené v extralize.

Po odehrání posledního kola základní části Tipsport extraligy pokračuje předkolo Generali Česká pojišťovna play off, ve kterém se proti sobě utkají Olomouc se Zlínem a Hradec Králové s Karlovými Vary. Čtvrtfinále nejvyšší ligy a boj o Pohár T. G. Masaryka startuje v pondělí 16. března 2020.

Zobrazeno 925 krát
Naposledy upraveno: so., 7. březen 2020 19:13
Markéta Plachá

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste