Vytisknout tuto stránku
út., 12. listopad 2019 10:55

Pardubický vánoční stromeček bude letos z kasáren T. G. Masaryka

Vánoční strom z kasáren T. G. Masaryka Vánoční strom z kasáren T. G. Masaryka Zdroj: Služby města Pardubice
Pardubice - Blíži se prosinec, a tak se stejně jako každý rok řeší obecní vánoční výzdoba. Především tedy původ vánočních stromů. Jinak tomu není ani v Pardubicích, a právě tam bude Pernštýnské náměstí zdobit stromeček z místních kasáren T. G. Masaryka. Stromeček bude zdobit Pernštýnské náměstí od 1. prosince 2019.

Služby města Pardubic vyhlásily 30. října na svém facebookovém profilu soutěž. Zveřejnily fotografii 14 metrů vysokého smrku, který bude během letošních svátků stát na Pernštýnském náměstí v Pardubicích. Soutěžním úkolem bylo uhodnout, kde se daný strom nachází. O pár dní později Služby zveřejnily správnou odpověd, smrk roste v místních kasárnách T. G. Masaryka.

Lidé v komentářích odpovídali většinou správně. Velké množství z nich ale s pokácením zdravého stromu v kasárnách nesouhlasí. Nechte ho na místě růst dál. Byla by škoda ho podříznout. Vždyť tam je už tolik let a nikomu nepřekáží. Z města, ať už stojí kdekoliv, bych zdravé stromy nevyřezával,” napsal pod příspěvek Petr Vlk. Naopak argumentem, proč strom pokácet, je fakt, že v okolí řádí kůrovec. Ten sice strom zatím nenapadl, ale je to v nejbližší době pravděpodobné. „Stromy v okolí jsou napadené kůrovcem. Tenhle je zdravý, ale je pravděpodobné, že postupem času by kůrovec sežral i jeho,“ uvedla Světlana Pozníková z městských služeb.

Strom pokácí 18. listopadu a následně převezou na Pernštýnské náměstí, kde se bude zdobit a připravovat na slavnostní rozsvícení se zástupci města. To se bude konat v neděli 1. prosince od 17 hodin. Mimo tradiční červené a bílé koule bude strom zdobit nový světelný efekt, který si ale město nechává jako překvapení. Dnem rozsvícení stromečku také začínají vánoční trhy, které budou trvat do 23. prosince.

Zobrazeno 1853 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. listopad 2019 16:05
Nikola Růžičková

Související články

1 komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste