Vytisknout tuto stránku
po., 24. únor 2020 19:48

Pavel Francouz s Coloradem podepsal novou dvouletou smlouvu

Pavel Francouz v akci Pavel Francouz v akci Zdroj: David Zalubowski
National Hockey League – Český hokejový brankář Pavel Francouz podává v letošní sezóně NHL vynikající výkony, které mu také zajistily novou smlouvu. Devětadvacetiletý hokejista v pátek podepsal s vedením klubu Colorado Avalanche nový kontrakt na dva roky.

Pavel Francouz si svými vynikajícími výkony říká o stále větší a větší pozornost. V letošním ročníku nejvyšší hokejové ligy nastoupil do 26 utkání, z nichž hned 17 krát svému týmu vychytal vítězství. Není tedy divu, že se s ním vedení týmu Colorado Avalanche rozhodlo prodloužit smlouvu. Český brankář by si navíc díky nové smlouvě měl výrazně polepšit finančně. Zatímco dosavadní kontrakt mu zajišťuje příjem ve výši 950 tisíc dolarů, podpisem nové smlouvy si Francouz zajistil finanční odměnu ve výši čtyř milionů dolarů, což je v přepočtu téměř 93 milionů korun. „Radost mám samozřejmě velkou. Na druhou stranu se pro mě nic nemění, nadále musím denně makat a potvrzovat, že jsem v této soutěži právem,“ uvedl Francouz v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která českého hokejistu zastupuje.

Novou smlouvu český brankář ve službách Colorada Avalanche oslavil tím nejlepším možným způsobem. Hned v pátek, kdy kontrakt podepsal, se blýskl svou první vychytanou nulou v NHL. Čisté konto bylo velmi cenné, jelikož jeho tým vyhrál pouze jednobrankovým rozdílem.

Plzeňský rodák působí v nejvyšší hokejové lize od roku 2018, kdy přestoupil z ruského Čeljabinsku právě do Colorada Avalanche. Ze začátku nedostával příliš prostoru, což se ovšem v letošní sezóně změnilo, jelikož se Coloradu zranil brankář Philipp Grubauer. Francouz se této šance chopil, jak nejlépe mohl. Svými vynikajícími čísly se totiž  řadí mezi nejlepší gólmany celé soutěže. Avalanche tak budou zcela jistě na českého gólmana spoléhat i v bojích o Stanley Cup, jelikož se nachází na třetím místě tabulky Západní konference a vyřazovací boje by se tak týmu trenéra Jareda Bednara neměly vyhnout.

Zobrazeno 1465 krát
Naposledy upraveno: út., 25. únor 2020 19:48
Sabina Šťástková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste