Vytisknout tuto stránku
po., 16. prosinec 2019 17:36

Pavel Vrba skončil v Plzni, od ledna bude trénovat bulharský Ludogorec

Pavel Vrba se loučí s generálním ředitelem Viktorky Adolfem Šádkem Pavel Vrba se loučí s generálním ředitelem Viktorky Adolfem Šádkem Zdroj: Viktoria Plzeň (Facebook)
Viktoria Plzeň si po podzimní části sezóny bude hledat nového trenéra. S Pavlem Vrbou se klub dohodl na vzájemném ukončení spolupráce. Trenér, který vedl Plzeň dohromady sedm a půl roku, při druhém angažmá dva a půl roku, byl již dnes představen jako hlavní trenér Ludogorce Razgradu. Tamní mistr bulharské ligy s ním podepsal smlouvu do léta roku 2022.

Západočeský klub to dnes uvedl ve své tiskové zprávě. Vyvstává otázka, kdo bude následovníkem Vrby. Jméno nového trenéra chce Viktorka oznámit nejpozději 6. ledna, na začátku zimní přípravy. Spekuluje se, že nástupce na trenérském "trůnu" Plzně bude Adrián Gula, nynější kouč slovenské jednadvacítky. 

"Vedli jsme otevřenou a seriózní debatu o budoucnosti. Pavel Vrba zároveň obdržel zajímavou nabídku ze zahraničí a rozhodl se ji přijmout. Výsledkem jednání tak je, že se naše cesty rozejdou. Probíhají určitá jednání, naším cílem je představit nového trenéra ještě před koncem letošního roku," uvedl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Pavel Vrba se Viktorie podruhé ujal po třech a půl letech, kdy skončil v ruské Machačkale. Před nástupem do ruského klubu také vedl krátce českou reprezentaci. Hned po návratu do Plzně, ve své první sezóně, dovedl západočeský klub k domácímu titulu. Spolu s ním byl jasný i postup do skupiny Ligy Mistrů(LM). V ní Viktorie obsadila třetí příčku a postoupila do vyřazovací fáze Evropské ligy. 
Tento rok se Západočechům nepovedlo probojovat ani do LM, vypadli v předkole S Olympiakosem Pireus, a ani podobně si vedli v kvalifikaci do EL proti Antverpám. 

Poslední zápas, jako trenér Plzně, si Vrba užil ve Štruncových sadech, kde Viktoria pouze remizovala s Teplicemi. Poté se rozloučil se všemi v klubu, s fanoušky, a poděkoval za spolupráci. "Na tohle období ve Viktorce budu určitě rád vzpomínat. Nyní však cítím, že nastal správný čas na změnu. Viktorce přeju mnoho úspěchů a samozřejmě ji budu i nadále sledovat a držet palce," uvedl Vrba, jenž s Plzní získal tři mistrovské tituly. 

 Po Žilině, s kterou Vrba slavil mistrovský titul, Púchově a ruské Machačkale to bude čtvrté zahraniční angažmá, které si přerovský rodák vyzkouší. Razgrad Ludogorec nemá ve své lize konkurenci, titul slavil, od sezóny 2011/12 kdy postoupil do první ligy, celkem osmkrát. V domácí soutěži vede tabulku, hned druhým týmem je Levski Sofia, která ztrácí 5 bodů. Daří se mu také v Evropě. Na Pavla Vrbu tak čeká hned zezačátku těžký úkol, dnešní los mu jako protivníka v Evropské lize určil Inter Milán.

 

Zobrazeno 1255 krát
Naposledy upraveno: út., 17. prosinec 2019 09:45
Jan Hegr

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste