Vytisknout tuto stránku
pá., 28. říjen 2011 15:42

Podzim ve znamení severských filmů

Letos na podzim se obyvatelé hanácké metropole mohou těšit z připravovaného festivalu severských filmů, který zde již počtvrté uspořádá občanské sdružení Severský filmový klub.

Celkem čtyři skandinávská díla budou v kině Metropol promítnuta v období od 21. do 24. listopadu. Diváci budou moci zhlédnout norsko-dánskou koprodukci To největší na světě (2001), švédskou komedii Ženská za volantem (2008), norsko-švédský snímek Spolehni se (2010) či dánskou road-movie Spi, děťátko, spi (2009). První dva zmiňované snímky pak budou uvedeny s rozšířenými a barevně upravenými titulky s ohledem na neslyšící obecenstvo.

Podle koordinátorky sdružení Severský filmový klub Lenky Bazinkové nemá Severská kinematografie v České republice zdaleka tak silné zastoupení jako kinematografie jiných zemí. Cílem celé akce je tedy tuto skutečnost napravit a seznámit českého diváka s jedinečností skandinávského filmu.

Festival proběhne také v Praze a Brně, a to od 17. do 20. listopadu, paralelně s Olomoucí pak také v Uherském Hradišti a Berouně. Celkově bude v rámci Severského filmového klubu promítnuto 11 různých snímků.

zdroj: http://www.sfklub.cz/seversky-filmovy-podzim2011
foto: http://www.informuji.cz

 

 

Zobrazeno 2272 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Dominika Gregušová
Pro psaní komentářů se přihlaste