Vytisknout tuto stránku
ne., 6. březen 2022 21:31

Police Symphony Orchestra vystoupí v dubnu v Olomouci

Koncert v Lucerně v roce 2020 Koncert v Lucerně v roce 2020 Zdroj: https://www.policesymphonyorchestra.cz/galerie
Uskupení mladých lidí, kteří milují hudbu, konečně navštíví i Olomouc. Těleso je aktivní už přes deset let a za poslední roky si vybudovalo velké jméno.

Police Symphony Orchestra, pochází z Východních Čech z malého města Police nad Metují, nemají tak nic společného s policií nebo jejím orchestrem. Pod taktovkou Joela Hány a Kryštofa Kosky hrají repertoár plný různorodých skladeb, od swingu až po oblíbené filmové melodie. Pěvecky pak orchestr doplňuje Jan Sklenář, Karel Telecký, Karolína Soukupová a Vendula Příhodová. 

Olomouc uskupení navštíví vlastně náhodou a to kvůli zrušenému koncertu v České Třebové. Ale jak se říká, všechno zlé je pro něco dobré. Můžene se na ně těšit 23. dubna v olomoucké Redutě. Lístky jsou k dostání přes GoOut.

Orchestr je na scéně již dvanáct let a za svoji kariéru zvládlo vyprodat Lucernu společně se speciálními hosty, mezi nimiž bylo i Divadlo Járy Cimrmana, Jan Cina nebo Balet Národního divadla. Už dvakrát těleso objelo Českou republiku v rámci Busking Tour. Minulý rok v létě si zase zahráli na folklórním festivalu s Tomášem Klusem. Protože se snaží pomáhat, každý rok pořádají benefiční koncert na různých místech napříč Broumovskem. Z tohoto koncertu se stala každoroční celospolečenská událost. Pokud by Vás zajímalo o orchestru něco víc, můžete navštívit jejich webové stránky, Facebook nebo Instagram

Zobrazeno 721 krát
Naposledy upraveno: po., 14. březen 2022 11:50
Viktorie Antlová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste