Vytisknout tuto stránku
út., 28. březen 2017 19:28

Politicky angažovaní Anti-Flag přivezou punk do Brna

Obal CD (2015) - American Spring Obal CD (2015) - American Spring Zdroj: americanspring.net
Brno – Punkové legendy Anti-flag vystoupí v Brně ve středu 19. dubna. Koncert se uskuteční v jednom z největších klubů v Brně, na Flédě. Nebudou chybět ani předkapely. O pořádný start se postarají Rabies a Barrier Reef/The Great.

Anti-Flag jsou americká politická punk rocková skupina z Pittsburghu v Pennsylvánii. Do Brna dorazí s albem American Spring, na němž hrají tóny nejen punku a rocku ale i hardcoru. Jubilejní desáté album navazuje na tři roky starou desku The General Strike, a přestože kapela hlásila, že vše zůstane při starém, nahrávka je obohacena o trochu mainstreamovější zvuk. Témata zůstávají stejná, o čemž svědčí silná úvodní skladba Fabled World. Na desce v písni Brandenburg Gate hostuje zpěvák Tim Armstrong z Rancid.

Levicově orientovaná punkrocková kapela původně vznikla v roce 1988. Původní sestavu tvořil zpěvák Justin Sane a Lucy Fester. Kapela tehdy odehrála jediný koncert a pak se rozpadla. Znovu vznikla v roce 1993, kdy se k Justinovi přidal baskytarista Andy Flag a za bicí usedl Path Thetic. V této sestavě jim v roce 1996 vyšlo první album Die for the Goverment. Andy Flag opustil kapelu v létě roku 1996 kvůli svým neshodám s Justinem. Po něm převzal roli baskytaristy Chris Head, který se později přesunul na post kytaristy a na jeho místo přišel Jamie Cock. Poslední změna v sestavě proběhla v roce 1999, kdy se basákem skupiny stal Chris#2 a tak skupina dospěla ke konečné a nynější sestavě.

Texty Anti-Flag jsou ovlivněny levicově pokrokovou politickou ideologií a silně protifašisticky a protinacionalisticky zaměřené. Charakterizuje je kritika Bushova režimu a jeho podpora tehdejších válečných konfliktů, stejně jako odpor vůči jakékoli brutalitě mířené proti lidskému životu.

Na koncert zbývá posledních pár lístků, takže pokud jsi od srdce punkáč, na téhle akci nesmíš chybět. Lístky stojí 425,- Kč, koncert začíná v sedm hodin, ale pokud chceš začít pořádný Mosh pit určitě si vystůj první řadu. 

 

Zobrazeno 2085 krát
Naposledy upraveno: st., 29. březen 2017 21:00
Lucie Ješátková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste