Vytisknout tuto stránku
st., 23. listopad 2011 19:19

Přepadení v parku

Olomoucké parky se poslední dobou stávají spíše cestami hrůzy, nežli oázami klidu, jak jsou veřejnosti často představovány. Za posledních několik měsíců zde došlo k několika přepadením, jejichž počet s ubíhajícími podzimními večery roste. Potemnělá zákoutí a hlavně časné stmívání násilníkům a zlodějům značně ulehčují situaci.

Zloději už jsou dokonce tak drzí, že se nebojí zaútočit již v odpoledních hodinách, kdy na celé město padá soumrak. Příkladem tohoto jednání je nedávné přepadení dvaadvacetiletého studenta, jenž byl oloupen čtyřmi neznámými útočníky. K přepadení došlo již okolo šestnácté hodiny v Čechových sadech. Zde neznámí pachatelé mladíka těsně obstoupili, jeden z nich vytáhl z kapsy vystřelovací nůž, přiložil jej mladíkovi ke krku, a pod pohrůžkou zabití se dožadoval finančního obnosu. Druhý z pachatelů mladíkovi mezitím vytáhl z kapsy peněženku. Lupiči se pak dle slov krajské policejní mluvčí Jitky Dolejšové dali na útěk. Po několika desítkách metrů však vykradenou peněženku odhodili a utekli s osmi set korunovým lupem. Při přepadení naštěstí nedošlo ke zranění, ale je jisté, že konflikt se zloději nebyl pro mladíka zrovna příjemným zážitkem.

Olomoučtí gauneři opět dokázali, že Olomouc není tak bezpečná, jak se zdá, a že je radno se (nejen) po olomouckých parcích pohybovat nanejvýš obezřetně, zejména pak po setmění.

Zdroj: http://zpravodajstvi.olomouc.cz

Foto:  http://img.ella.centrum.cz

 

Zobrazeno 2540 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Alžběta Piškulová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste