Vytisknout tuto stránku
pá., 25. listopad 2011 17:17

Přichází advent

Již tuto neděli (27. listopadu 2011) budeme moci zapálit první svíčku na adventním věnci. Spolu s adventem začíná v domácnostech čas příprav na Vánoce, který bývá spojený se stresem a vánočním shonem. Na Vánoce se nepřipravují jen domácnosti, ale také celá města a obce. Ve větších městech proběhne zahájení vánočních trhů, rozsvícení vánočního stromu a výzdoby.

Ne všechna města zahájí svůj vánoční program v neděli. V Olomouci začaly vánoční trhy na Horním náměstí již ve čtvrtek 24. listopadu. Lidé v Olomouci měli možnost pojmenovat vánoční strom v rámci výtvarné soutěže „Pojmenujte vánoční strom“. Nakonec vyhrálo jméno Rolnička

V Brně začátek vánočních trhů stanovili na pátek 25. listopadu, ale například v nedalekém Znojmě vánoční program odstartuje skutečně až v první adventní neděli.

V každém ze zmíněných měst doprovází vánoční trhy i bohatý kulturní program. Pokud si tedy budete chtít odpočinout od úklidu a pečení cukroví, můžete využít této možnosti. Termín zakončení trhů se také v jednotlivých městech liší, obecně lze říci, že budou probíhat téměř až do Vánoc.

Foto:
http://zpravodajstvi.olomouc.cz/images/clanky/8168_1_1127124055.jpg

Zobrazeno 2987 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Ivo Krajc

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste