Vytisknout tuto stránku
so., 23. duben 2022 13:06

Projekt Cesty od Cirk La Putyka v novém kabátu

Cirk La Putyka Cirk La Putyka
Praha – soubor Cirk La Putyka od 23. dubna do 14. května uvede v šapitó na holešovickém Výstavišti novou verzi svého nejnáročnějšího představení Cesty, které jsou určeny k oslavám 10. výročí vzniku souboru. Projekt obohatí aktuální směry, jimiž se soubor začal ubírat, dokonce i noví členové, kteří v souboru našli uplatnění po odchodu ze své rodné země. Celá inscenace je rozdělena do čtyř kapitol. V projektu se opět objeví vrcholná podoba současného cirkusu, akrobacie, žonglování, tance.

Domácí soubor Cirk La Putyka uvede od 23. dubna až do 14. května v šapitó Azyl78 na holešovickém Výstavišti v Praze novou verzi svého nejnáročnějšího představení Cesty. Cesty jsou určeny původně k oslavě desátého výročí vzniku souboru. Soubor projekt obohatí o aktuální směry, jimiž se začal ubírat, včetně důsledků války na Ukrajině.
V Cestách účinkuje téměř šedesát herců, akrobatů, tanečníků a hudebníků. Nově také Duo Stauberti s akrobacií na perské tyči, jedni z nejlepších světových cyrwheelerů na světě Charlie Wheeler a Ole Lehmkuhl či finský artista Teema Skön.

Do příběhu z historie cirkusové rodiny Kludských, obrazů z minulosti a současnosti Cirku La Putyka i jeho aktivit v době koronaviru se nyní zapojí i šestnáct studentů Kyjevské akademie divadelního a cirkusového umění, kteří v souboru našli uplatnění po odchodu z rodné země. „Cirkus je umění, které nás uhranulo a přivedlo k projektu Cesty. Jsme fascinováni tímto těžkým řemeslem i specifickou divadelní poezií cirkusové manéže,” říká principál souboru Rosťa Novák ml. o vzniku projektu.

Inscenace je rozdělena do čtyř kapitol. První se věnuje historii tradičního cirkusového umění, která sleduje rodinu Kludských. Druhá kapitola je o souboru Cirk La Putyka, o jejich osobních příbězích, zkušenostech a o běžném divadelním chodu. V třetí kapitole reflektují svoní tvorbu během pandemie pod iniciativou #kulturunezastavis. Čtvrtá kapitola je oslavou společného okamžiku.

Opět se v projektu objeví vrcholná podoba nového cirkusu, plná akrobacie, žonglování, tance a náročných čísel s velkolepou scénografií a živou hudbou.

Zobrazeno 494 krát
Naposledy upraveno: út., 26. duben 2022 10:07
Karolína Hlůšková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste