Vytisknout tuto stránku
út., 24. duben 2012 09:19

Prostějov zvládl zápas s Novým Jičínem a je druhý

Sobecký Michal
Fotbalový klub 1. FK Prostějov odehrál v sobotu 21.4. domácí zápas Moravskoslezské E divize v němž hostil Nový Jičín. Vzhledem k rozdílu v tabulce (6 míst) byli mírným favoritem domácí fotbalisté. Zápas se však nesl v duchu vyrovnané hry.

 

Do utkání vstoupili lépe hráči Nového Jičína, kteří si sice nedokázali vytvořit trvalejší tlak, povedlo se jim však brzdit prostějovské útoky a narušovat rozehrávku soupeře. Domácí měli sice na svých kopačkách míč o něco častěji, do větších šancí je však soupeř dlouho nepouštěl.

"Soupeř byl rozhodně kvalitní. Hru měl založenou na velmi pozorné obraně, celé mužstvo (soupeře) hrálo velmi zodpovědně v obranném bloku a jejich rychlý přechod do útoku nám dělal značné problémy," zhodnotil trenér domácího celku František Jurčina výkon Nového Jičína.

Hosté skutečně nehleděli na papírové předpoklady a v 15. minutě se v nebezpečné situaci zjevil Kalich - domácí brankář Bureš byl však na místě. O několik minut později se tentýž hráč znovu ocitl v šanci, Burešovi tentokrát musela pomoci konstrukce branky. Do konce prvního poločasu se Prostějov dostal k několika střelám, jenž mohli Hanuse v brance hostí ohrozit. Jedna znich byla střela Fládra z větší dálky, která minula břevno.

V druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil-hra se odehrávala především dál od obou golmanů. Stovky fanoušků, kteří zápas navštívili, se ale přeci jen dočkali. V 60. minutě si po střele Machálka mohli zařvat gól a Prostějov vedl 1:0.

Neuběhlo však ani deset minut a bylo srovnáno - Bureše překonal nevysokou střelou Repa. Od té chvíle vypadala hra Prostějova rozháraně. Ke konci zápasu se množily situace, kdy šli novojičínští fotbalisté do přečíslení. "Chyběli nám tři hráči základní sestavy a bylo to v určitých fázích zápasu znát," potvrdil Jurčina, že některé části zápasu byli pro domácí hodně těžké.

Hosté však nakonec výhru neurvali. Po střele Machálka, který si již připsal jeden zásah, se míč odrazil k Poláčkovi, který zápas rozhodl. Tento rozhodující okamžk přišel v 87. minutě. Úplný závěr zápasu pak okořenil ještě faul na kapitána hostí, který však podle posměšné reakce fanoušků nemusel být doprovázen bolestivím řevem faulovaného.

hodnocení trenéra domácích:
Svoje mužstvo musím pochválit především za to, že jsme šli po celý zápas
vítězství naproti. Věřili jsme, že tu vítěznou branku dokážeme vstřelit.
Naopak co nám nešlo, to byla rychlejší práce s míčem, na všechno jsme
potřebovali velký počet doteků. Málo jsme otáčeli hru a celkově náš herní
projev byl hodně upracovaný.

Branky: 60. Machálek, 87. Poláček – 69. Repa

sestavy mužstev:
Prostějov: Bureš – Hloch, Zbožínek, Kocourek (70. Poláček), Dostál – Klimek, Svozil, Fládr, Hirsch (90. Hatle) – Machálek, Pospíšil. Trenér: František Jura.
Nový Jičín: Hanus – Hanzelka, Dvořák, Nippert, Kiss Farkas – Kalich, Hejdušek, Gelnar (68. Lokša), Tobola (72. Málek) – Smolarčík, Repa. Trenér: Jan Žemlík.



Zobrazeno 2141 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste