Vytisknout tuto stránku
út., 15. březen 2016 16:49

PSG obhájilo ligový titul osm kol před koncem

Paříž - Fotbalisté Paris Saint Germain si zajistili osm kol před koncem sezóny čtvrtý titul v řadě. V zápase jim stačilo pouhých 19 minut k tomu, aby bylo jasné, kdo bude letošním mistrem Francie. Troyes doma utrpělo drtivou porážku 0:9.

Už od prvního hvizdu rozhodčího měli Pařížené jasnou převahu. Drtivý tlak se PSG vyplatil. Ve 13. minutě se po čtyřměsíčním gólovém půstu prosadil Cavani. Další střelci na sebe nenechali dlouho čekat. Během dalších šesti minut skóroval Pastore a následně Rabiot. Troyes se snažilo výsledek ještě změnit, ale střelecky už o sobě vědět nedalo.

Na začátku druhého poločasu obě mužstva poprvé střídala. Za domácí Daba nahradil Confais a za hosty Van der Wiela vystřídal Marquinhos. V tento moment celé PSG ještě více ožilo a začal řádit švédský hurikán Ibrahimovič. Během devíti minut ukázal, proč i ve svých 34 letech stále patří mezi top fotbalisty světa. V rozmezí 46. a 55. minuty nastřílel hattrick a nikdo už nemohl pochybovat, že PSG bude letošním mistrem.

Zoufalství domácích dokonal vlastním gólem v 59. minutě Saunier. Smůla Troyes provázela celý zápas. Střídající Karaboué, který nebyl na hřišti ani deset minut, v 74. minutě fauloval ve vápně a dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu Cavani sice neproměnil, ale z následné dorážky už byl důraznější. Konec zápasu se dohrával v klidném tempu a Ibrahimovič přidal v 88. minutě ještě jeden gól. Po devadesáti minutách byl stav 0:9.

Pařížané mohou k získané trofeji přidat ještě tři další. V Lize mistrů minulý týden vyřadili ve čtvrtfinále Chelsea, 23. dubna hrají finále Ligového poháru a ve Francouzském poháru jsou v semifinále.

Zobrazeno 2173 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:31
Lukáš Richtár

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste