Vytisknout tuto stránku
st., 13. květen 2020 22:56

Rapper 6ix9ine chtěl darovat 200 tisíc dolarů dětem trpícím hladem, nadace jeho dar odmítla

Raper 6ix9ine Raper 6ix9ine Zdroj: FB 6IX9INE
Americký rapper 6ix9ine neboli Tekashi, vlastním jménem Daniel Hernandez oznámil, že daroval 200 tisíc dolarů na kampaň No Kid Hungry, kterou pořádá nezisková organizace Share Our Strength, jejímž cílem je získat peníze na pomoc hladovějícím dětem. Nadace ale dar od Tekashiho odmítla, nechce spojovat své jméno s někým, jako je on.

Nezisková organizace odmítla od rappera jakoukoliv pomoc, ten dal mezitím vědět o svém daru fanouškům na svém instagramovém profilu. Příspěvek ovšem rychle zmizel. BBC informuje, že se organizace nechce spojovat s takovým člověkem. „Vážíme si štědré nabídky pana Hernandeze, jeho zástupce jsme ale už informovali, že dar musíme odmítnout,“ řekl šéf Share Our Strength.

Tekashi byl nedávno propuštěn z vězení za zločiny, které provedl jako součást násilného gangu. Jednalo se také o trestné činy týkající se sexuálního zneužívání dětí v roce 2015. Proto nezisková organizace spolupráci odmítla.

„Jelikož jsme kampaň zaměřená na děti, je naším zájmem odmítat financování od dárců, jejichž aktivity nejsou v souladu s naším posláním a hodnotami,“ sdělili zástupci organizace.

„Nikdy jsem neviděl něco tak krutého,“ odpověděl raper na svém instagramovém profilu.

Zobrazeno 2896 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. květen 2020 00:24
Nikola Růžičková

Související články

1 komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste