Vytisknout tuto stránku
po., 18. duben 2022 15:35

Real Madrid opět předvedl neskutečný obrat, tentokrát to ve šlágru kola odnesla Sevilla

Euforie Realu Madrid po vítězném gólu Benzemy Euforie Realu Madrid po vítězném gólu Benzemy Zdroj: Helios de la Rubia
Španělsko - V rámci 32. kola španělské La Ligy se utkal vedoucí tým tabulky Real Madrid na půdě Sevilly, která na domácím hřišti do včerejšího zápasu nepotkala v této sezóně přemožitele. Madridský gigant po hrozivém 1. poločasu prohrával 2:0, avšak třemi góly ve druhém dějství dovedl zápas do vítězného konce.

Real Madrid a otáčení beznadějně vypadajících zápasů, toto spojení v letošní sezóně funguje opravdu dokonale. Po skvělých obratech v rámci Ligy mistrů, kdy Bílý balet odvrátil vyřazení jak proti PSG, tak následně v dalším kole proti londýnské Chelsea, teď tuhle schopnost předvedl i v domácí soutěži. Výhra je o to cennější, že skvělý obrat tentokrát Real Madrid nepředvedl na svém domácím svatostánku Santiagu Bernabeu, ale v Česku pověstná „Csaplárova past“ sklapla na hřišti Sevilly.

Vše odstartoval ve 21. minutě Rakitič, když střelou z přímého kopu otevřel skóre zápasu. O čtyři minuty později na tom byla Sevilla ještě lépe a po skvělé akci domácích uklízel Lamela míč do prázdné brány již na 2:0. Fanoušci na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuána byli ve varu a Real Madrid byl v prvním poločase zcela bezzubý, což dokazovala pouze jedna střela na bránu od hostů.

Druhý poločas však vypadal jakoby si týmy vyměnily role a najednou to byli Los Blancos, kteří zápasu dominovali. Svou genialitu ukázal také trenér Ancelotti, jenž na začátku druhého poločasu poslal do hry Rodryga a ten se mu hned v 50. minutě odvděčil gólem. Ještě rychleji pak důvěru svého trenéra splatil Nacho Fernandéz, který šel do hry v 81. minutě, aby následně o minutu později po skvělé přihrávce Carvajala skóroval. Když už se zápas schyloval k remíze, o slovo se jako již tradičně přihlásil podle mnohých aktuálně nejlepší hráč světa Karim Benzema. Po skvělé individuální akci střídajícího Rodryga a jeho následné asistenci si francouzský sniper ve druhé minutě nastaveného času připsal již 25. gól v letošní sezóně nejvyšší španělské soutěže. Především však opět vstřelil vítězný gól Realu a stanovil skóre zápasu na konečných 2:3. Znovu se také potvrdila slova Luky Modriče, který po postupu nad Chelsea zveřejnil na svém Twitteru větu „giving up is not an option“, což v překladu znamená, že vzdát se není pro Real Madrid varianta.

Real Madrid se po této výhře může pyšnit již 15 bodovým náskokem v čele tabulky. Nutno však dodat, že aktuálně druhý tým Barcelona má o 2 zápasy méně. I přesto se však 6 kol před koncem ligy zdá být souboj o titul rozhodlý a Bílý balet by si měl dokráčet pro svůj historicky 35. triumf v rámci domácí soutěže.

Zobrazeno 299 krát
Naposledy upraveno: st., 27. duben 2022 21:23
Denis Ševčík

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste