Vytisknout tuto stránku
út., 22. listopad 2016 23:26

Dortmund s Legií se otevřeli střelnici

Marco Reus po jednom ze svých gólů. Marco Reus po jednom ze svých gólů. Zdroj: www.uefa.com
Dortmund - Dvanáct branek viděli diváci v souboji Dortmundu s Legií Varšava. Tolik gólů diváci v jednom utkání Ligy mistrů ještě nikdy neviděli. Německý klub zvítězil 8:4 a stvrdil tím svůj postup do osmifinále.

Ve skupině F se střetl první tým tabulky s posledním. Polská Legia jela do Signal Iduna parku jako outsider. Za domácí zůstali pouze na lavičce hvězdy jako Pierre-Emerick Aubumeyang, Mario Götze nebo André Schürrle. Střelec prvního gólu byl hodně nečekaný. V 10. minutě otevřel skóre Prijovic a Legia vedla překvapivě 1:0. V rozmezí třech minut bylo ale vše jinak. Mezi 17. a 20. minutou udeřil dvakrát Kagawa a jednou Sahin, který se trefil po roce a půl. Ve 24. minutě padla už pátá branka utkání a bylo to 3:2. Na řadě byli zase domací. Ve 29. minutě zvýšil náskok svého týmu Osmane Dembele na 4:2 a ve 32. minuta se prosadil navrátilec po zranění Marco Reus. Do kabin odcházeli aktéři utkání za stavu 5:2. Tolik gólů, kolik padlo za první poločas, na Borrusii v Lize mistrů nepadlo nikdy ani za celé utkání.

Marco Reus se nezastavil ani po přestávce. Sedm minut po návratu ze šaten slavil druhý gól. O pět minut později byl rozdíl už zase jen třígólový, trefil se Kucharczyk. Střelci se poté na nějakou chvíli uklidnili. Ale závěr byl zase divoký. Nejprve dal svoji první branku v dresu Dortmundu v kariéře osmnáctiletý Passlack. Náhradní brankář domácích Weindennfeller také neměl moc radost, když musel lovit počtvrté míč ze sítě po gólu na 7:4. Tečku za tímto utkáním udělal Marco Reus, který tak zkompletoval hattrick. Byl to pro něj skvělý návrat. Od května nehrál, přišel i o Mistrovství Evropy ve Francii. Za Legii v utkání nenastoupil český obránce Adam Hloušek.

Dvanáct branek nikdy v historii Ligy mistrů v jednom utkání nepadlo. Do této doby bylo rekordem jedenáct branek v utkání Monaco - La Coruna 8:3. I přes tenhle debakl má polský tým šanci na Evropskou ligu, to když porazí v posledním kole Sporting Lisabon, který prohrál na domácí půdě s Realem Madrid 1:2. Španělský klub doplní Borrusii v osmifinále a týmy si to mezi sebou rozdají o první místo ve skupině v posledním utkání. Na Santiago Bernabeu by musel Real zvítězit, aby se dostal do čela.

Zobrazeno 2549 krát
Naposledy upraveno: st., 23. listopad 2016 19:05
Michal Muzikant

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste