Vytisknout tuto stránku
út., 26. únor 2019 16:02

Rozběsněný kouč Sarri. Arrizabalaga odmítl jít ze hřiště

Kepa Arrizabalaga se ve Wembley postaral o výbornou show Kepa Arrizabalaga se ve Wembley postaral o výbornou show Zdroj: The Independent
Londýn - Manažer londýnské Chelsea Maurizio Sarri zuřil poté, co brankář Kepa Arrizabalaga odmítl vystřídat během finále anglického poháru EFL Cup.

Nedělní finále mezi Chelsea a Manchesterem City byla nudná bezgólová podívaná, kterou až po dvou hodinách hry rozhodly pokutové kopy. O zábavu v anglickém fotbalovém svatostánku bylo i tak výborně postaráno.

Běžela poslední minuta prodloužení, když se trenér Blues rozhodl, že do penaltové loterie pošle Willyho Caballera, který přišel právě z Manchesteru City a mohl by tedy své protihráče znát. Střídání bylo přichystané a už se čekalo pouze na pokyn hlavního rozhodčího, když v tom začal čtyřiadvacetiletý brankář na trenéra zběsile posunkovat, že ze hřiště nepůjde a zápas dochytá. Načež rozzuřený trenér Sarri reagoval tím, že odešel až téměř do útrob stadionu, aby vychladnul. Kepa se po zápase na sociálních sítích omluvil fanouškům i trenérovi a nazval toto teatrální vystoupení jako „nedorozumění“.

Gesto mladého Španěla nenechalo klidnou ani fotbalovou veřejnost a pro Sky Sport se k události vyjádřil i bývalý obránce Chelsea John Terry: „Pokud se už vaše číslo objeví na světelné tabuli, musíte ukázat trochu respektu a jít dolů. Vyrovnáte se s tím posléze. Chytal dobrý zápas, tohle mu jeho výkon srazilo.“ Arrizabalaga nakonec jednu penaltu polapil do svých rukavic, to ale nestačilo, a tak se ze zisku titulu mohou radovat Citizens, kteří zvítězili na penalty 3:4.

Zobrazeno 1476 krát
Naposledy upraveno: st., 27. únor 2019 16:34
Jiří Mráz

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste