Vytisknout tuto stránku
čt., 8. prosinec 2022 12:55

Rozsvícení vánočního stromečku v Dolní Lhotě

Vánoční stromeček v Dolní Lhotě Vánoční stromeček v Dolní Lhotě Zdroj: Petra Gřešová
Poslední listopadovou sobotu se v Dolní Lhotě uskutečnilo rozsvěcování vánočního stromečku. Součástí programu byl nabitý program a také vánoční jarmark. Návštevnící akce zde mohli nakoupit vánoční dárky, dát si občerstvení nebo si jen tak udělat radost.

Tradiční akce se uskutečnila po dvou leté pauze, která byla zapříčiněna protiepidemickými opatřeními. Že je akce u občanů obce populární dokazuje to, že se jich zde sešlo více než kdy dříve.

Samotnému rozsvícení předcházel bohatý program. Na pódiu vystoupily desítky dětí všech věkových kategorií z Mateřské a Základní školy Dolní Lhota. Poté je vystřídal pěvecký sbor Idared, který navodil vánoční atmosféru lidovými i vánočními písněmi. Součástí programu byl také proslov pana faráře, který poté požehnal vánočním symbolům a věncům. O půl šesté večer nastal hlavní pod programu. Stromeček se rozsvítil jako každý rok v zelených barvách. Zakončením hlavního programu byl koncert kapely Šajtar. Součástí doprovodného programu byl po celé odpoledne umělecký kovář a tvořivé dílničky pro nejmenší.

Kromě bohatého programu mohli návštěvníci navštívit také vánoční jarmark, na kterém mohli nakoupit vánoční dárky nebo se občerstvit a v chladném počasí zahřát. Stánkaři nabízeli ručně vyráběné textilní hračky, vánoční věnce, široké spektrum keramických výrobků, vánoční ozdoby a andělíčky pro štěstí. Nechyběly ani domácí perníčky či med od místních včelařů. Stánků s jídlem a pitím bylo na výběr mnoho. Nechybělo samozřejmě svařené víno, široký výběr punčů ani medovina. Právě u těchto stánků se tvořily největší fronty, avšak nikomu to nevadilo

„Rozsvícení vánočního stromečku se účastním poprvé. Atmosféra je skvělá, lidé jsou skvělí, svařák je dobrý, jen kdyby nebyla taková zima.“ komentuje dění s promrzlým úsměvem návštěvnice akce Veronika Šliwová. „Já se akce účastním každý rok. Je příjemné se potkat se svými sousedy, známými, kamarády. Na chvíli se zastavit a odreagovat. Určitě přijdu i příští rok.“ dodává Jakub Juchelka.

Zobrazeno 508 krát
Naposledy upraveno: čt., 8. prosinec 2022 21:33
Petra Gřešová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste