Vytisknout tuto stránku
po., 27. únor 2023 15:16

Rudovlasý král undergroundového techna zavítal do Ústí nad Labem. „Byla to jízda“ uvedli fanoušci

Ventolin v Hraničáři Ventolin v Hraničáři Zdroj: Jaroslav Horáček
Ústí nad Labem - Český hudebník a DJ David Doubek, známý pod pseudonymem Ventolin, který tvoří elektronickou hudbu, navštívil při svém turné po České republice severní Čechy. Přivezl s sebou opět skvělé hity a neuvěřitelnou atmosféru. Fanoušci všech věkových kategorií si tak mohli užít originální a nezapomenutelný koncert.

Po dvou letech přijel do ústeckého Hraničáře Ventolin a v pátek 17. února v podvečer roztancoval své příznivce. Koncert se konal ve veřejném sále, který často pořádá různá divadelní představení, promítání filmů a akce pro školy. Návštěvníkům byl během celé akce přístupný bar, kde si mohli sednout a občerstvit se. I přes velký zájem, byly lístky v prodeji i na místě před začátkem koncertu. V předprodeji fanoušci koupili lístek za 290 korun. Přímo na místě pak za 350 korun. „Vstupenky byly až do otevření pokladny na webu za sníženou cenu, na místě pak byly k dispozici ještě přibližně hodinu po zahájení koncertu," uvedl zástupce kina Hraničář, Tomáš Petermann. Akce měla také skvělou návštěvnost. „Na koncert se přišlo podívat 202 lidí, což byl citelný nárůst oproti poslednímu koncertu Ventolina v Ústí v listopadu 2021, kdy bylo tuším okolo 130 diváků," dodal Petermann.

Koncert odstartovala předskokanka Johuš Matuš se svými originálními písničkami, které rozproudily atmosféru. „Tato předskokanka byla lepší než kapela na minulém koncertu, hodila se víc k Ventolinovi," uvedla jedna z fanynek. Ventolin přišel na pódium v doprovodu bouřlivého potlesku okolo půl desáté večer a začal s písničkou Výmol z alba Dneska se vyčasilo. Diváky dále roztančil svými hity Disco science, Sovy, Indián a Veverky.

 „Na koncertě měl být i merch, ale ani v půl dvanácté když jsem odcházela, tak tam žádný stánek s merchem nebyl," dodala fanynka. Nepřistavění stánku s merchem nebyl jediný zádrhel večera. Při vstupu nešly načíst některé vstupenky i když byly pravé. „Lístky jsem kupovala ve stejnou chvíli a můj to vzalo a tátův ne, ale prý jsem nebyla sama," svěřila se Ventolinova příznivkyně. Problémy s lístky se hned na místě vyřešily a zbytek večera proběhl v pořádku. „Koncert byl skvělý, poslouchám ho už několik let a naživo vždycky umí rozproudit atmosféru," přidal své pocity další fanoušek. 

 „Samotná příprava pro nás není novinkou, jelikož Ventolin i Johuš Matuš u nás již několikrát vystupovali. Známe sebe navzájem, znají místo. Vše fungovalo jak mělo, včetně baru a jeho obsluhy, kde si všichni bez dlouhých front přišli na své. Celkově bych to shrnul jako velmi povedenou, až vzorovou akci. A jsem přesvědčen, že podobně nezklamaní odcházeli jak fanoušci, tak Ventolin a Johuš," shrnul akci Tomáš Petermann.

Zobrazeno 520 krát
Naposledy upraveno: po., 27. únor 2023 20:37
Eliška Mikesková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste